Atlétika: újabb világsztár a Gyulai István Memorialon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.26. 13:14
null
Kirani James (Fotó: Reuters)
Ebben az évben először kétnapos lesz a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj, amelyet július 17-én és 18-án rendeznek a Székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban.

A fő nap július 18., hétfő lesz, de már az előző napon megrendezik a női kalapácsvetést, valamint a női 5000 métert – derült ki a keddi sajtótájékoztatón. Szintén az „előnapon” kerül sor két kölyökatlétikai bemutatóra.

Gyulai Márton versenyigazgató hangsúlyozta, hogy a Gyulai Memorial az előző évben a legjobb nem Gyémánt Liga-verseny volt, ebben a rangsorban a 15. helyet érdemelte ki. Jelezte, az előnapra, azaz július 17-re a belépés ingyenes lesz, míg a főnapra a tavalyi áron, 800 és 1500 forint között lehet jegyeket vásárolni.

Spiriev Attila sportigazgató az első világsztár érkezését is bejelentette: Magyarországon most először versenyez Kirani James. A futó a Grenadai Csodagyerek elnevezést azzal érdemelte ki, hogy 2011-ben Teguban alig 18 évesen lett minden idők legfiatalabb világbajnoka, majd egy év múlva Londonban minden idők legfiatalabb olimpiai bajnoka 400 méteren.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy tavaly több napra meghatározta a város életét, hangulatát a verseny, a világsztárok jelenléte.

A legjobb magyar atléták mindannyian jelezték részvételüket, azaz a kalapácsvető Pars Krisztián, a súlylökő Márton Anita, a gátas Baji Balázs és a diszkoszvető Kővágó Zoltán is megmutathatja, hogy milyen formában van egy hónappal a riói olimpiai versenyek előtt.

A férfi és női kalapácsvetés rangját emeli, hogy ezúttal is a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) sorozatának egyik állomása lesz a Gyulai Memorial.

A műsorban 19 nemzetközi versenyszám szerepel, ilyen sokat még nem rendeztek a nagydíj 2011 óta íródó történetében. Emellett lesznek nemzeti versenyszámok is.

Az idén sem marad ki a programból a hagyományosan nagy népszerűségnek örvendő „TE mennyit futsz 100-on?” elnevezésű verseny, ahol bárki kipróbálhatja, mennyi idő alatt teljesíti a klasszikus távot.

Jegyek május 1-jétől kaphatóak a Ticket Express országos hálózatában, illetve a tex.hu oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik