Atlétika: rubindiplomát vehetett át a 94 éves edző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 09:56
null
Puskás Antal 1948-ban szerzett diplomát testnevelő tanérként (Fotó: Szalay Péter)
Rubindiplomát vehetett át a Testnevelési Egyetemen Puskás Antal, akit az ünnepség rangidőseként, 94 évesen ért ez a megtiszteltetés. A korábbi atlétikaedző és tanár mellesleg a mai napig rendszeresen sportol.

Falusi néptanítóként, az új tudás megszerzésének reményével jelentkezett a Testnevelési Főiskolára Puskás Antal, aki végül 1948-ban szerzett diplomát testnevelő tanárként. Ezt követően egy ideig a budai Toldy Ferenc Gimnáziumban, majd a gödöllői Agrártudományi Egyetem tanított, ahol tanszékvezető is volt, és nagy szerepe volt a kötelezően előírt, heti kétórás testnevelési foglalkozás bevezetésében az intézményben.

Húsz évig atlétikaedzőként is tevékenykedett a svéd atlétika fellegvárában, Västerasban. Versenyzőként előbb a TFSE, majd a Vasas színeiben nyert többször magyar bajnoki címet távol- és hármasugróként.

A mozgás ma is a mindennapjainak a része. Reggelente tornagyakorlatokkal indítja a napot, és heti 2-3 alkalommal sétál. Bár a futásról és a teniszről már le kellett mondania, a korához képest irigylésre méltó formában van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik