Atlétika: minden akadály elhárult a 2023-as budapesti vb megrendezése elől

Vágólapra másolva!
2019.12.31. 10:42
null
A stadion a világbajnokság után közösségi célokat is szolgálna (Fotó: Világgazdaság)
A magyar kormány határozatba foglalta, hogy elfogadja a Fővárosi Közgyűlés feltételeit, így az utolsó akadály is elhárult a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése elől.

Mint legutóbb megírtuk, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa december 12-i ülésén jóváhagyta a Fővárosi Közgyűlés feltételeit, ezután már csak az a lépés hiányzott, hogy ezt a kormány december 31-ig ratifikálja. A Magyar Közlöny december 30-i számában megjelent határozat szerint ez határidőre megtörtént.

A kormány megállapította, hogy Közgyűlés javaslatai egybeesnek a kormány által korábban kifejezett szándékokkal, így megerősítette és elfogadta azokat, egyúttal „felhívta az érintett minisztereket és a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost a Közgyűlés javaslataiból fakadó kormányzati feladatok végrehajtására”.

A határozat szerint a kormány „felkérte Budapest főpolgármesterét, valamint a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost, mint a szervezőbizottság elnökét és a világbajnokság előkészítésének és megvalósításának kormányzati felelősét, valamint a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, hogy közös levélben tájékoztassák a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget (IAAF) a 2023. évi atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges támogatás meglétéről és az atlétikai központ megvalósításáról”.

Utóbbira azért is van szükség, mert a nemzetközi szövetség már november végén jelezte, minél hamarabb választ vár a 2023-as vb-vel kapcsolatban.

Budapest 2018. december 4-én, az IAAF Tanácsának éves monacói ülésén kapta meg a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát, de mivel októbertől a magyar fővárosnak új vezetése van, bizonytalanná vált a helyzet. Azonban a vitás kérdéseket a felek tisztázni tudták, így a jövő év első felében az ütemtervnek megfelelően megkezdődhetnek az építkezések is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik