nemzetisport.hu 2018.07.18 07:53 Frissítve: 2018.07.18 08:35

Atlétika: Márton Anita minden versenyét lemondta, az Eb-t is

„Sajnos le kellett mondanom az augusztusi Európa-bajnokságot” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Márton Anita, aki sérülése miatt már a Gyulai Memorialon sem tudott indulni. Mostanra biztossá vált, hogy a sikeres 2019-es folytatás érdekében a súlylökő a teljes idei szezont kihagyja.

Márton Anita autogramot oszt a tavalyi Gyulai Memorialon (Fotó: Földi Imre)

 

„Sajnos hónapok óta küzdök egy sérüléssel, ami úgy tűnik, hogy nem igazán akar rendbe jönni. Szerencsére nem komoly, tehát műteni nem kell. Egy kicsit összetett a dolog, ezért egy kicsit hosszabb gyógyulást igényel. Jelenleg gyógytornászhoz járok, és kicsit félretettem az edzéseket” – nyilatkozta a Sport24-nek a világbajnok Márton Anita, akinek a bal térde fáj, és a combizmával vannak problémák.

Ezzel eldőlt, hogy kihagyja az augusztus 6-án kezdődő, berlini atlétikai Európa-bajnokságot, de egy ideig utána sem indul versenyeken.

„Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, hiszen az elmúlt tizennyolc évben, amióta atletizálok, még nem volt olyan komolyabb sérülésem, ami hátráltatta volna a felkészülésemet. De szerencsém van, mert mind a békéscsabai klubom, mind az atlétikai szövetség támogatott, és biztattak, hogy ezt az évet inkább hagyjam, és a következő évre készüljek” – fogalmazott Márton Anita.

A 29 éves súlylökő bízik abban, hogy minél hamarabb el tudja kezdeni a felkészülést a következő évre.

„Az lenne a cél, hogy a jövő évre minél hamarabb el tudjak kezdeni felkészülni, és így minél jobb felkészülést tudjak végigcsinálni majd. Jövő évben először lesz egy fedett pályás Európa-bajnokság, majd egy szabadtéri világbajnokság, de a távlati cél mindenképpen a 2020-as tokiói olimpia lesz” – mondta a 2016-os riói játékokon bronzérmet nyerő klasszis.

Márton Anita a kényszerpihenő alatt nem csak magára figyel, a fiatalabb atlétáknak is segít.

„Lett egy kis szabadidőm, és ugye nekem is megvan az edzői végzettségem, így jelenleg besegítek a legfiatalabb csoportban, és jómagam is edzést tartok. Főleg a technikai részben tudok segíteni, hiszen versenyzőként talán egy picit másként is látom a dolgokat. A saját tapasztalataimat próbálom átadni a fiataloknak, ők még csak most kezdtek edzeni nemrég, még az alapokat tanulják, ezeket próbálom a lehető legjobban átadni nekik.”

2020.02.10 08:11:30

Atlétika VINCZE SZABOLCS

„Legyen jó napod, öreg! De azért ne túl jó” – üzente a verseny előtt az eddigi rekorder. Túl jó lett.

2020.02.04 18:33:03

Atlétika VINCZE SZABOLCS

A 83. AIPS-kongresszus díjátadó ünnepségének egyik műsorvezetője volt az olimpiai bajnok hármasugró.

2020.01.02 00:51:29

Atlétika nemzetisport.hu

Olimpia • Szabadtéri Eb • Gyulai Memorial • Gyémánt Liga • Utcai futóversenyek.

2020.01.01 18:57:51

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Az egyedülálló tripla tripla története, és a szurkolók kedvéért vállalt levezetés.