Atlétika: kifizették a büntetésüket az oroszok

Vágólapra másolva!
2020.08.12. 21:39
Az Orosz Atlétikai Szövetség (VFLA) szerdán jelezte, hogy kifizette 6.31 millió dolláros büntetését a nemzetközi szövetségnek (WA), ezzel elkerülte a kizárást.

A WA később megerősítette a pénz megérkezését. Az összeget az orosz sportminisztérium biztosította, mivel az orosz sportági szövetség saját erőből nem tudott volna utalni.

A WA márciusban 10 millió dollárra (2.94 milliárd forintra) büntette orosz tagszervezetét korábbi doppingmanipulációk miatt. A nemzetközi szövetség a bírság összegének felét két évre felfüggesztette, a fennmaradó bírság, illetve egyéb felmerülő eljárási költségek – összesen mintegy 6.31 millió dollár – megfizetésére viszont július 1-ig adott határidőt. Ezt azonban az oroszok elmulasztották, ezért július 30-án úgy döntött a WA vezetése, hogy ha augusztus 15-ig sem érkezik meg a pénz, kizárja soraiból az orosz szövetséget.

A VFLA 2015 óta felfüggesztés alatt áll, sportolói nem képviselhetik a nemzetközi viadalokon országukat, csak külön eljárás végén kaphatnak versenyengedélyt, és pozitív elbírálás esetén is csak semleges színekben indulhatnak. A kizárás azt jelentette volna, hogy orosz atléták semmilyen formában nem versenyezhetnek a nemzetközi porondon.

A nemzetközi szövetség a július elsejei határidő lejárta után egyből cselekedett, és felfüggesztette az orosz atléták versenyengedély-kérelmeinek elbírálását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik