Atlétika: jól sikerült Papp Krisztina maratoni debütálása

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 16:00
Jól sikerült a pályán sokszoros magyar bajnok Papp Krisztina bemutatkozása a maratoni távon: 2:37 órán belüli idővel a nyolcadik helyen ért célba a rangos rotterdami viadalon.

Az UTE hosszútávfutója 2:36:59 óra alatt teljesítette a klasszikus, 42.195 kilométeres távot, s ez az eredmény könnyen lehet, hogy egyben már riói olimpiai indulási jogot is ér majd számára.

Az ötkarikás kvalifikációról egyelőre azért nem lehet többet tudni, mert a nemzetközi szövetség (IAAF) még mindig nem hozta nyilvánosságra a szinteket, annak ellenére, hogy maratonin, gyaloglásban, illetve 10 000 méteren idén január elseje óta tart a szintteljesítési időszak.

Papp Krisztina Facebook-oldalán elégedetten írt kevéssel a verseny után, hangsúlyozva, „hihetetlen klassz” érzés, hogy lefutotta a távot, s hozzátette: már várja a következőt. Arról is beszámolt, hogy a frissítést nem bírta a gyomra, ezért a célba érést követően orvosi ellátásra szorult.

Spiriev Attila, a magyar szövetség sportigazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta: várhatóan ezen a héten állapítja meg az IAAF tanácsa az induláshoz szükséges eredményeket, s azután nyilvánosságra is hozza azokat.

„Őszintén szólva nem nagyon tudok mit mondani a szinttel kapcsolatban. Az mindenesetre biztos, hogy ez az eredménye beszámít majd Krisztának, és elképzelhető, hogy elég is az A szinthez, de ez csak később derül ki” – fogalmazott Spiriev, aki szerint akár egy-két perccel még jobb is lehetett volna Papp így is remek eredménye, ha nem adódnak kisebb problémái a versenyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik