Atlétika: Duplantis közel volt az új világcsúcshoz

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.20. 09:37
Armand Duplantis közel járt ahhoz, hogy 12 napon belül harmadszor is megdöntse a férfi rúdugrás világrekordját, ám a Liévinben rendezett fedett pályás atlétikai versenyen nem jutott át a 619 centiméteres magasságon.

A 20 éves svéd sztár február 8-án Torunban javította meg egy centiméterrel a francia Renaud Lavillenie 616 centiméteres rekordját, majd egy héttel később Glasgow-ban a 618 centiméteres magasságot is átvitte.

Liévinben szinte másolta a Lengyelországban és Skóciában nyújtott teljesítményét és könnyedén teljesítette az alacsonyabb magasságokat. Ezúttal legnagyobb riválisa, a tavalyi szabadtéri világbajnokságon őt legyőző Sam Kendricks 590 centiméterig tartotta vele a lépést, ennél feljebb viszont az amerikai nem jutott.

Duplantis már győztesként elsőre ugrotta a 607 centimétert, majd csúcsmagasságra emeltetett, amelyen első és második kísérleténél is közel járt a sikerhez, ám meg kellett elégednie a „sima” első hellyel.

A franciaországi viadalon az országos bajnokság előtt álló magyar atléták közül – a nemzetközi szövetség honlapja szerint – ketten indultak: a távolugró Nguyen Anasztázia 638 centiméterrel a 6. lett, míg Kerekes Gréta 60 gáton 8.23 másodperccel nem jutott be a döntőbe, és összességében a 11. helyen zárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik