Atlétika: Asafa Powell füvön, handicap-versenyen indul

Vágólapra másolva!
2013.03.27. 10:50
Asafa Powell, a férfi 100 méteres síkfutás korábbi világcsúcstartója szombaton és hétfőn az ausztráliai Stawell Gift elnevezésű handicap-versenyen áll rajthoz, méghozzá füvön.

A viadal komoly múltra tekint vissza, az elsőt még 1878-ban rendezték meg Stawell város Central Parkjában, s azóta csupán négy évben (1942 és 1945 között) maradt el. Az előfutamokra a húsvét előtti szombaton, míg az elődöntőkre és a döntőre húsvéthétfőn kerül sor.

A handicap-viadalt az teszi különösen érdekessé és izgalmassá, hogy a gyengébb futók előrébbről indulhatnak. A rajthelyeket a nevezési idők alapján jelölik ki, a legjobb és a leggyengébb között maximum tíz méter lehet a távolság. A cél az, hogy mindenkinek hasonló esélye legyen a győzelemre.

Asafa Powell – természetesen – a 120 méteres pálya végéről, az „alap-startvonal” mögül indul, míg egy méterrel előtte rajtol Ausztrália jelenlegi legjobb sprintere, Josh Ross.

„A sérülésem után már októberben megkezdtem az edzéseket. Nagyon jó formában érzem magam, annak ellenére, hogy a gyorsító tréningeket nem kezdtük még el” – nyilatkozta Powell hozzátéve, hogy Jamaicában rendszeresen edz füvön, így a hétvégi viadal nem jelent számára problémát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik