Atlétika: több mint tízezren neveztek a Wizz Air Budapest félmaratonira

Vágólapra másolva!
2023.09.05. 17:25
null
Több mint tízezren neveztek idén (Fotó: Facebook/Budapest Félmaraton9
Több mint tízezren neveztek a vasárnapi 38. Wizz Air Budapest félmaratoni futófesztiválra, amely a 21.097 kilométeres táv országos bajnoksága lesz egyben.

 

A szervező Budapest Sportiroda keddi közleménye kiemeli: az esemény „királytávjára”, az egyéni félmaratonra 6300 futó nevezett, közülük 1170-en első félmaratonijuk teljesítésére készülnek. Ezen a távon minden negyedik induló külföldi lesz, 94 országból 2100 határon túli jelentkezés érkezett a különböző versenyszámokra, ami közelít a Covid-járvány előtti csúcsokhoz.

„A járvány után jelentősen növekszik a hazai futókedv és lendületbe jött a nemzetközi futóturizmus” – mondta Kocsis Árpád versenyigazgató.

„Újra sokan vágnak neki először a félmaratoni távnak, és a futók ismét közel tíz százaléka jótékony célra is gyűjt, vagy adományoz. Visszatér a kiegészítő zenei félmaraton is, hiszen másfél kilométerenként zenével biztatjuk a futókat és szórakoztatjuk a nézőket” – tette hozzá Kocsis Árpád.

A rajt és a célterület az ELTE Lágymányosi Campusán, a Pázmány Péter sétányon lesz, az útvonal pedig érinti a főváros nevezetességeinek egy részét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik