Családi sportnappal adták át a Nemzeti Atlétikai Központot

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.06.17. 14:59
A nagyközönség is birtokba vette a főváros új sport- és szabadidőparkját, az augusztusi atlétikai világbajnokságnak otthont adó Nemzeti Atlétikai Központot.
Családi sportnapot rendeztek a Nemzeti Atlétikai Központban 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Dömötör Csaba)
Családi sportnapot rendeztek a Nemzeti Atlétikai Központban A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Dömötör Csaba)

 

Alig két hónappal a budapesti atlétikai világbajnokság előtt ízelítőt kaphattak az érdeklődők hazánk eddigi legnagyobb sporteseményének hangulatából. A szervezők nem a megszokott protokolláris szalagátvágással, hanem családi sportnappal adták át a főváros új ékkövét, a Nemzeti Atlétikai Központot, amely a vb után a magyar atlétika főhadiszállása, versenyhelyszíne és edzőközpontja lesz.

A tíz és fél hektáros sport- és szabadidőparkban szombat délelőtt az atlétikához kapcsolódó aktivitások várták a mozogni vágyókat, akik az állomások feladatait teljesítve ajándékcsomagot és kedvezménykupont kaptak, amellyel féláron vásárolhatnak jegyet vagy bérletet a vb esti programjaira. Az előzetesen regisztrálók a 100 méteres síkfutás mellett 2.3 és 4.5 kilométert is teljesíthettek, ráadásul azon a pályán érkeztek be a célba, amelyen augusztusban már a világ legjobbjai futnak. Népszerű volt a távolugrás és a helyből magasugrás, a bungee jumping, a dobószámokat modellező célba dobás, valamint a maratoni futók tempójára beállított futópad is – aki nem bírta tartani az iramot, máris a labdagödörben találta magát.

„A lehetetlen és a lehetséges közötti különbség pusztán az elhatározásban rejlik– hangsúlyozta beszédében Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a világbajnokság kormánybiztosa, aki az átadást követően a nyitófutáson is rajthoz állt.– Hihetetlen belegondolni abba, hogy néhány évvel ezelőtt a Nemzeti Atlétikai Központ helyén még szennyezett ipari terület volt. Csupán elhatározáson múlt, hogy a sportok királynője megkapja koronáját a modern létesítménnyel. Szeretnénk, ha az atlétikai világbajnokság segítségével minél több honfitársunk életének részévé válna a rendszeres testmozgás – az új sportparkban minden feltétel adva van hozzá.”

A létesítmény kivitelezői jelképesen átadták a váltóbotot Schmidt Ádámnak, aki továbbadta Baji Balázsnak és Takács Boglárkának, mint a magyar atléták képviselőinek. A 100 és a 200 méteres síkfutás országos csúcstartója a sportolók és sportszeretők nevében megköszönte az építők áldozatos munkáját, majd kiadta a jelszót:„Augusztusban találkozunk!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik