Atlétika: Iszinbajeva közel az év eddigi legjobbjához

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.07.11. 11:59
Nem sikerült a világranglista élére ugrania a világcsúcstartó Jelena Iszinbajevának: az olimpiai bajnok orosz rúdugró 475 centiméterrel nyerte meg kedd este a franciaországi Sotteville-les-Rouenben rendezett versenyt, így egyelőre csak megközelíteni tudta az év eddigi legjobb szabadtéri eredményét.

A 30 éves Iszinbajeva a 480-as magasságot már nem tudta teljesíteni, így a világ idei legjobb eredménye továbbra is a brazil Fabiana Mureré (477).

A londoni játékok előtt az Athénban és Pekingben is olimpiai bajnok Iszinbajeva még egy versenyen, a július 20-i monacói Gyémánt Liga-viadalon indul.

A korábban 28 világcsúcsot felállító rúdugró már jelezte, hogy a 2013-es moszkvai vb után befejezi pályafutását. A júniusban, Helsinkiben rendezett Eb-n nem indult, mert Londonra összpontosít.

Iszinbajeva az elmúlt években adós maradt a jó eredményekkel, a 2009-es berlini vb-n érvényes kísérlet nélkül kiesett, 2010-ben szünetet tartott, a tavalyi vb-n pedig hatodik volt.

Az idén ugyanakkor kiváló fedett pályás szezont produkált, 501 centiméterrel megdöntötte saját tető alatti világcsúcsát, majd világbajnokságot nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik