Atlétika: félmaratonival bővül a szekszárdi futóhétvége programja

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.02.22. 18:34
Az I. Borvidék elnevezésű félmaratoni versennyel bővül idén a szekszárdi futóhétvége programja, amelyet május első hétvégéjén rendeznek meg a tolnai megyeszékhelyen.

Az eseményt felvezető hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a május 2-án, vasárnap sorra kerülő félmaratoni részben - közel 8 km-en át - a szekszárdi borvidéken halad keresztül, az útvonalon a frissítő állomások mellett "fröccspontokat" is felállítanak, ahol a futók szekszárdi borokat kóstolhatnak meg.

Márkus István ötletgazda, a verseny szervezője hozzátette: a több mint 21 kilométeres távon négy dombot kell leküzdeniük a versenyzőknek, ami igazi kihívás lesz az amatőrök számára. Ezért két-három fős csapatok nevezését is elfogadják. A kerekesszékesek 7 km-es távon indulhatnak. Mint mondta, a borvidéki jelleget erősíti, hogy a futók egy üveg szekszárdi bort kapnak ajándékba.

Márkus István közlése szerint eddig 300-an neveztek a félmaratonira, és 600-700 versenyzőre számítanak; rajthoz áll a versenyen két olimpiai bajnok, Kozmann György kenus és Kovács Antal cselgáncsozó is.

A futóhétvége első napján, május 1-jén negyedik alkalommal rendezik meg a Domaine Gróf Zichy utcai futóversenyt. A versenyen négy korcsoportban indulhatnak gyerekek, 5 kilométeren amatőr felnőttek, 5 és 10 kilométeres távon pedig az elit mezőny áll rajthoz. Az utcai futóversenyen körülbelül ezer résztvevőre számítanak.

Scherer Tamás, a szervező Sportélmény Közhasznú Alapítvány elnöke szólt arról, hogy a versenyen ismét elindítják az épek és fogyatékkal élők közös futamát, amelyen részt vesz Berki Krisztián vb ezüstérmes, Európa-bajnok tornász is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik