Sz. M. 2019.04.21 14:12 Frissítve: 2019.04.21 19:48

Asztalitenisz-vb: újoncaink játszmát sem vesztettek

Újabb két vb-újonc tette meg első lépéseit a budapesti világbajnokságon, Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie is játszmavesztés nélkül jutott túl a selejtező első mérkőzésén.

 

Fehér Orsolya biztosan verte elefántcsontparti ellenfelét (Fotó: Földi Imre)

 

A selejtezőből induló női játékosaink közül Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie is bemutatkozott, s az eddigi magyar „hagyományokat” folytatva mindkét vb-újoncunk győztesen hagyta el az asztalt. Fehér Orsolya kicsit nehezen vette fel a ritmust, az elefántcsontpart Christine Kamenan furcsa stílusával az első játszmában megnehezítette a DVTK Sport Kft. játékosának a dolgát, ám a folytatásban jobbára csak macska-egér harc folyt asztalnál, Fehér különösebb gond nélkül hozta a kötelezőt.

 
Az első versenynap képgalériáját ide kattintva tekinthetik meg!

Amikor reggel felébredtem, tudatosult bennem, hogy ma kezdődik a világbajnokság. Izgultam is rendesen, különösen, hogy hazai közönség előtt a főteremben játszhattam. Örülök, hogy az első szettet, ha nem is könnyen, de sikerült megnyernem, utána már felszabadultabb lettem. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győzelemmel bemutatkoznom” – mondta széles mosollyal az arcán éves Fehér Orsolya.

A vele párhuzamosan játszó Hartbrich Leonie sem izzadt meg különösebben, a skót Alisa Khalid finoman fogalmazva sem jelentett leküzdhetetlen akadályt, s a fiatal, 19 éves magyar játékos négy igencsak sima szettben le is győzte.

Nem ismertük, így nem is tudtuk, mire képes a skót lány. A szerváimmal most sem volt gond, az edzőm arra kért, az első érintéseim, az indításaim rendben legyenek, s szerintem ez sikerült is. A csoportban van még egy meccsem, semmit nem szeretnék elkiabálni, de a célom, hogy feljussak a főtáblára” – magyarázta Hartbrich Leonie.

ASZTALITENISZ-VB
NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
45. CSOPORT

Fehér Orsolya–Kamenan (elefántcsontparti) 4:0 (10, 4, 2, 3)
47. CSOPORT
Hartbrich Leonie–Khalid (skót) 4:0 (5, 3, 5, 6)

2019.04.18 19:05:14

Asztalitenisz-vb 2019 nemzetisport.hu

Öt okot, amiért feltétlenül érdemes lesz figyelni a vasárnap rajtoló seregszemlére.

2019.04.15 10:04:35

Asztalitenisz-vb 2019 SZŰCS MIKLÓS

Nemcsak jó, hanem sikeres házigazdák is voltunk mindháromszor.

2019.03.22 18:01:54

Asztalitenisz-vb 2019 SZŰCS MIKLÓS

Negyven éve olyasmi történt, amiről azóta is csak álmodhat magyar, sőt európai asztalitenisz-válogatott.