Asztalitenisz-vb: Timo Boll szkeptikus, nincs csúcsformában

Vágólapra másolva!
2019.04.09. 18:23
Az elmúlt hetek negatív történései miatt szkeptikusan várja a jövő vasárnap kezdődő budapesti asztalitenisz-világbajnokság rajtját Timo Boll, a németek éljátékosa.

„Nem vagyok csúcsformában” – jelentette ki a válogatott keddi düsseldorfi sajtótájékoztatóján a 38 éves játékos, aki jelenleg – legjobb európaiként – az ötödik helyen áll a világranglistán.„Nem vagyok csúcsformában” – jelentette ki a válogatott keddi düsseldorfi sajtótájékoztatóján a 38 éves játékos, aki jelenleg – legjobb európaiként – az ötödik helyen áll a világranglistán.

„Az utóbbi időben volt egy-két olyan mérkőzés, amely nem tett jót az önbizalmamnak” – mondta.

Boll többek között kikapott klubjával, a Borussia Düsseldorffal a Bajnokok Ligájában, a Bundesliga rájátszásában, a katari World Tour-versenyen pedig már a legjobb 16 között búcsúzott, mivel alulmaradt a magyar fővárosba a férfi egyes címvédőjeként érkező kínai Ma Lunggal szemben.

A 17-szeres Európa-bajnok asztaliteniszező szerint gyengébb formájának fő oka az, hogy fáj a válla.

A németek Boll mellett Dimitrij Ovtcharovval, Patrick Franziskával és Dang Quival érkeznek Budapestre, az ötödik induló kilétéről egy hazai selejtezőtorna dönt Bastian Steger, Benedikt Duda és Ricardo Walther között.

Timo Boll az egyes mellett párosban is indul a vb-n, szerinte Franziskával alkotott duójuk esélyes lehet az éremszerzésre.

„Párosban érzem a legnagyobb esélyt a dobogóra” – mondta a korábbi világelső.

Hozzátette: a múltban már sokszor utazott rossz érzésekkel egy-egy versenyre, s később többnyire azok voltak a legjobb tornái.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik