Wayne Rooney az év játékosa Angliában

Vágólapra másolva!
2010.04.26. 08:38
null
Rooneyt ebben a szezonban csak a sérülések képesek lelassítani (Fotó: Action Images – archív)
Az angol Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA) 2010-es választásán Wayne Rooney, a Manchester United csatárklasszisa bizonyult a legjobbnak. A legjobb fiatal játékos az Aston Villa középpályása, James Milner lett.  

A játékostársak szavazatai alapján Wayne Rooney, a Manchester United csatára lett az év játékosa Angliában – jelentette be vasárnap késő este a PFA. Az angol válogatott támadó nagyszerű idényt tudhat maga mögött, 42 fellépésen 34 gólt szerzett, így nehezen vitatható, hogy jó helyre került az elismerés. A Manchester United csatára jól kezdte a 2009–2010-es szezont (nyolc meccsen hét gólt lőtt), majd rátett még egy lapáttal: november és március között szenzációs formában futballozott, 23 mérkőzésen 25 alkalommal volt eredményes.

 

 ROONEY SZEZONJA A SZÁMOK NYELVÉN
Sorozat Mérkőzés Gól
Premier League 30 26
FA-kupa 1 0
Bajnokok Ligája 7 5
Ligakupa 3 2
Angol Szuperkupa 1 1
Összesen 42 34

A még mindig csak 24 éves támadó elárulta, ő Didier Drogbára szavazott, a legjobb fiatal játékosok versenyében (amelyben szintén érdekelve volt) pedig Cesc Fabregasra adta le a voksát. Az év legjobbja szavazáson másodikként Drogba, harmadikként Fabregas végzett. Az év fiatal játékosának az Aston Villa labdarúgóját, James Milnert választották. Az Év játékosa-díjat sorozatban negyedszer nyerte meg Manchester United-játékos, Cristiano Ronaldo két és Ryan Giggs egy elsősége után.

„Csalódott vagyok, hogy meccseket kell kihagynom. Remélem, pályára léphetek még a szezon befejezése előtt – bizakodott a díjátadón a jelenleg lágyéksérüléssel bajlódó Rooney, aki az angol válogatott szurkolóit is igyekezett megnyugtatni.  – Ami a világbajnokságot illeti, nem lesz probléma."

A csatár azt is hozzátette, hogy Anglia nélküle is képes megnyerni a dél-afrikai tornát, mivel nagyon sok jó játékos van a keretben, de elismerte, nagyon frusztráló a televízión keresztül követni a mérkőzéseket.

Természetesen az angol bajnokság hajrája is szóba került, a Chelsea két fordulóval a vége előtt egy ponttal vezet az MU előtt, és a hétvégén az Anfield Roadra látogat. „Biztos vagyok benne, hogy a Liverpool győzni akar a Chelsea ellen. A 'Pool büszke klub, még nem tett le az európai kupaindulásról."

Megválasztották az év csapatát is, melybe a Manchester United adja a legtöbb játékost. A tizenegy: Hart (Man. City, kölcsönben a Birmingham Citynél) – Ivanovics (Chelsea), Vermaelen (Arsenal), Dunne (Aston Villa), Evra (Man. Utd.) – Valencia (Man. Utd.), Fabregas (Arsenal), Fletcher (Man. Utd.), Milner (Aston Villa) – Rooney (Man. Utd.), Drogba (Chelsea)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik