Watford: azt kívánták Deeney fiának, kapja el a vírust

Vágólapra másolva!
2020.05.28. 17:21
null
Troy Deeney nem érti, miért támadják (Fotó: AFP)
Csalódottan nyilatkozott a CNN Sportnak Troy Deeney, a Premier League-ben szereplő Watford futballistája. A 31 éves csapatkapitány elárulta: az edzések megtagadása miatt sokan kígyót-békát kiáltottak rá, s volt olyan is, aki azt kívánta, hogy a kisfia fertőződjön meg a koronavírussal.

Mint ismert, nemrég a Premier League-csapatok is újrakezdhették az edzéseket, ám az angol játékos megtagadta a visszatérést, mert nem szeretné veszélyeztetni légzési nehézségekkel küzdő öt hónapos fiát.

„A héten újrakezdődnek az edzések, én viszont azt mondtam, nem megyek– mondta akkor Deeney. – Elég, ha csak egyvalaki megfertőződik. Nem szeretném hazavinni a vírust, a kisfiam öt hónapos és légzési nehézségei vannak. Nem akarom őt veszélyeknek kitenni. Elveszítettem már az édesapám, a nagymamám, a nagypapám, többé-kevésbé mindenkit, akit szerettem. Ezek után számomra vannak fontosabb dolgok is, mint hogy némileg több pénz legyen a zsebemben.”

Ezek után ismét nyilatkozott a támadó – úgy tűnik, nem mindenki tudja elfogadni az érvelését.

„Láttam néhány kommentet a fiamat illetően. Az emberek azt írták: »Remélem, a fiad elkapja a koronavírust.« Ez az, ami igazán nehéz nekem. Ha erre reagálnék, az emberek azt gondolnák: »Megvagy!«, és folytatnák. Olyan időkben, amikor minden a mentális egészségről szól, és mindenki azt hajtogatja, »Beszélj, nyílj meg, mondd el, ha baj van«, Danny Rose is megszólalt, én is megszólaltam, és most szétszednek minket érte.”

„Az emberek látják ezt, meghökkennek, és nem csak mi kapunk ebből, a gyermekeim édesanyja is kap üzeneteket. Ha kimennénk az utcára, a járókelők azt mondanák: »Nekem dolgoznom kell, te is menj vissza dolgozni.«

Mint ismert, a Premier League-ben már a közös, testi kontakttal járó edzéseket is engedélyezték. A Watfordnál is találtak már fertőzötteket, a klub jövő héttől kezdi újra az ilyen tréningeket – akkor immár Deeneyvel a fedélzeten.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik