Watford: a menekülő exbarcás lett Tőzsérék menedzsere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.02. 11:57
Óscar Garcíát nevezték ki az angol másodosztályban szereplő Watford labdarúgócsapatának menedzserévé. A spanyol szakember néhány napja még a Maccabi Tel-Aviv edzője volt, ám a bizonytalan politikai helyzet miatt gyakorlatilag elmenekült Izraelből.

Giuseppe Sannino vasárnap este jelentette be, hogy távozik a Watford éléről, Tőzsér Dániel csapata pedig kedden már be is jelentette, hogy Óscar García lett az olasz szakember utóda.

Óscar García a Barcelonánál nevelkedett, a katalán csapattal játékosként KEK-et, két Európai Szuperkupát, négy bajnoki címet és két-két Király-kupát, valamint Spanyol Szuperkupát nyert.

Edzőként felnőttcsapatot először Izraelben irányított, ahol a Maccabi Tel-Avivnál dolgozott. A legutóbbi idényben hatodik helyen végzett a Championshipben a Brighton & Hove Albionnal – a feljutásért vívott rájátszásban elbuktak –, majd idén június 2-án újra kinevezték a Maccabi Tel-Aviv trénerévé (Paulo Sousát váltotta). Augusztus végén azonban a feszült izraeli politikai helyzetre hivatkozva felbontotta szerződését a klubbal.Giuseppe Sannino vasárnap este jelentette be, hogy távozik a Watford éléről, Tőzsér Dániel csapata pedig kedden már be is jelentette, hogy Óscar García lett az olasz szakember utóda.

Óscar García a Barcelonánál nevelkedett, a katalán csapattal játékosként KEK-et, két Európai Szuperkupát, négy bajnoki címet és két-két Király-kupát, valamint Spanyol Szuperkupát nyert.

Edzőként felnőttcsapatot először Izraelben irányított, ahol a Maccabi Tel-Avivnál dolgozott. A legutóbbi idényben hatodik helyen végzett a Championshipben a Brighton & Hove Albionnal – a feljutásért vívott rájátszásban elbuktak –, majd idén június 2-án újra kinevezték a Maccabi Tel-Aviv trénerévé (Paulo Sousát váltotta). Augusztus végén azonban a feszült izraeli politikai helyzetre hivatkozva felbontotta szerződését a klubbal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik