Wales: a szövetségi kapitányt nem engedik el a PL-csapathoz

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.02. 19:18
A Walesi Labdarúgó-szövetség (FAW) visszautasította a Hull City ajánlatát: az angol élvonalbeli klub a megüresedett menedzseri posztra szerette volna szerződtetni Chris Coleman szövetségi kapitányt.

Coleman a nyári Európa-bajnokságon elődöntőbe vezette a válogatottat, ami nagy meglepetés volt, főleg azután, hogy Walesnek 1958 óta ez volt az első komoly nemzetközi tornája. A brit média arról cikkezett, hogy Coleman veszi majd át Steve Bruce múlt hónapban megüresedett helyét a Hull kispadján.

A FAW a honlapján megerősítette, hogy a klub hivatalosan is megkereste őket az ügyben.

„A találgatások elkerülése végett közöljük, hogy elutasítottuk a megkeresést. Az FAW minden munkatársa a következő kihívásra, a vb-selejtezőkre koncentrál” – közölte a szövetség.

A 46 éves Coleman az angol Fulham és Coventry City, valamint a spanyol Real Sociedad és a görög Larissza vezetőedzője volt azt megelőzően, hogy 2012-ben átvette Wales válogatottjának irányítását. Májusban kétéves szerződést írt alá szövetséggel, akkor azt vállalta, hogy a vb-selejtezők végéig irányítja a válogatottat. Wales szeptember 5-én Moldova ellen kezdi a kvalifikációs sorozatot Cardiffban.

Az olasz La Gazzetta dello Sport információi szerint Gianfranco Zola, Roberto Martínez és Bob Bradley esélyes a Hull City menedzseri posztjára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik