Visszavágó 2007-ért? Mégsem jönnek az U21-esek a Chelsea-nél?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 14:34
null
Juan Mata és Wojciech Szczesny ma is szembekerülhet egymással (Fotó: Action Images)
Már az angol Ligakupa negyedik fordulójában hatalmas rangadóra kerül sor, az Arsenal vendége a Chelsea lesz. José Mourinho nehezményezi a kevés pihenőt, Arsene Wenger pedig még soha nem nyerte meg a trófeát.

 

FRIMPONG, AKI NEM FEHÉR ÉS NEM ANGOL
Emmanuel Frimpong, az Arsenal középpályása a Twitteren keresztül azt a megjegyzést tette, hogy egészen biztosan többet játszana, ha fehér és angol lenne.

A ghánai légiós azután tette ezt a szerencsétlen megjegyzést, hogy kimaradt a Chelsea elleni Ligakupa-meccs keretéből. Igaz, a bejegyzést nem sokkal később törölte, majd hozzátette, hogy csak viccnek szánta.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere azt mondta, Frimpong egyelőre nincs bevethető állapotban, ezért nem kap helyet a keretben.

Frimpong 2012-ben egy Tottenham-szurkolóra tett megjegyzést a Twitteren, ezért az angol szövetség (FA) 6000 fontra büntette őt.

José Mourinho már a Manchester City elleni bajnoki előtt beharangozta az Arsenal elleni Ligakupa-meccset. A szókimondó portugál szakember ugyanis azt nehezményezte, hogy a City elleni rangadó után két nappal újabb komoly mérkőzést kell játszaniuk.

Mourinho első felindultságában azt nyilatkozta, hogy az U21-es csapatot küldi pályára tiltakozásul, ám végül úgy döntött, nem akar ennyire kitolni a Chelsea-szurkolókkal. Ám ahogy azt a Ligakupában évek óta megszokhattuk, számítanunk kell a rotációra, és így Juan Mata, Kevin De Bruyne, Michael Essien, Demba Ba és Mark Schwarzer is kezdhet.

Az Arsenalnak 28 órával több ideje volt a pihenésre, de miután a csapat a Chelsea-hez hasonlóan 11 nap alatt a negyedik találkozóját játssza, a fáradtságfaktor itt is közbeszólhat, főleg hogy az észak-londoniaknak talán rövidebb is a kispadjuk. Érdekes módon a Ligakupa az a sorozat, amelyet Arsene Wenger még sosem nyert meg, pedig már 17 éve ül az „ágyúsok" kispadján, és kétszer a döntőbe is eljutott.

A francia menedzsernek elsősorban a védekező középpályás posztján van problémája, hiszen Mikel Arteta az eltiltását tölti, míg Mathieu Flamini sérülés miatt nem bevethető, Emmanuel Frimpong pedig kimaradt a keretből. Kérdéses még a szerződését meghosszabbító Serge Gnabry játéka, a fiatal német ugyanis bokaproblémákkal bajlódik.

A helyi lapok a 2007-es Ligakupa-döntő visszavágójaként vezetik fel az összecsapást, akkor a meccs legjobbjának választott Didier Drogba duplájával sikerült fordítaniuk a „kékeknek" a cardiffi fináléban, elhódítva ezzel a trófeát. Ráadásul a Chelsea elég jól teljesít az Arsenal ellen: ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor a legutóbbi 23 meccsükből csak négyet nyertek meg az „ágyúsok".

Kedden további négy mérkőzést rendeznek a Ligakupában, a Stoke City, a West Ham United és a Fulham is másodosztályú ellenfél otthonában vendégszerepel, míg a Manchester United a Norwich Cityt fogadja.

ANGOL LIGAKUPA
Arsenal–Chelsea, 20.45 (Tv: Digi Sport1)
Birmingham–Stoke City, 20.45
Burnley–West Ham, 20.45
Leicester–Fulham, 20.45
Manchester United–Norwich, 20.45

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik