T. D. 2019.08.17 11:00 Frissítve: 2019.08.17 12:12

Videó: Pool-szurkoló, akinek az Everton mentette meg az életét

Az angol labdarúgás egyik legnagyobb rivalizálása a két liverpooli csapat, az Everton és a Liverpool FC közötti folytonos harc. Éppen ezért nem túlságosan gyakori, hogy egy ember mind a két csapathoz kötődik, ám a BBC Radio 5 egy ilyen történetet mutatott be a minap.

 

A Liverpool-szurkoló Colin Dolan elmondta, hogy súlyos problémái voltak, amiből az Everton mutatott neki kiutat.

„Liverpool-szurkoló vagyok Everton-tetoválással, de megvan az oka, hogy miért. Hat-hét évvel ezelőtt súlyos beteg voltam, közel a halálhoz, amikor csatlakoztam az Everton programjához, az pedig teljesen átformálta és megmentette az életemet. Ezért van az Everton In The Community
(Everton a közösségben – a szerző) logója az alkaromon.”

„Azóta rengeteget tevékenykedtem a futball világán belül, sokat utaztam, és úgy döntöttem, hogy én is akarok valami hasonlót csinálni, lehetőséget adni azoknak az embereknek, akik dolgoznak, vagy szokatlan műszakokat vállalnak, ezért nem tudnak eljönni az EITC alkalmaira. Elindítottam a Liverpool Football Therapyt (Liverpooli Futballterápia – a szerző), ami egy futballkúra. Ma van az első alkalom, azt akarom, hogy az emberek eljöjjenek, jól érezzék magukat, megtanuljanak megbirkózni a problémáikkal, és remélem, minél többen járnak majd ide. A fizikai, mentális, érzelmi és szociális egészségre koncentrálunk, pont ezek azok a területek, amelyek a közös focizás által is javulhatnak.” 

BBC Radio 5 Live on Twitter

I'm a Liverpool fan with an Everton tattoo" @Colin_Dolan set up five-a-side football team @LiverpoolFT_ to help men with mental health issues, after his own experience at @EITC "saved his life" https://t.co/MslzmHVmUj 

2020.05.25 12:01:21

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

„Hét-nyolc évesen csatárt játszottam, és mindig Michael Owennek képzeltem magam.”

2020.05.26 14:38:31

Angol labdarúgás NAGY PÉTER

Szálas Zoltán az angol futballisták különleges étrendjéről, a Premier League-ben megszokott menetrendről és a gyökeresen megváltozott körülményekről.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?