Váratlan fordulat: Rooney 2015-ig marad az MU-nál

Vágólapra másolva!
2010.10.22. 13:51
null
Rooney mégsem hagyja el az MU-t (Fotó: Action Images)
Az elmúlt napok történéseit ismerve meglepő bejelentést közölt a Manchester United hivatalos honlapja: a távozás gondolatával kacérkodó Wayne Rooney beleegyezett abba, hogy új, ötéves szerződést írjon alá a klubbal, így 2015 júniusáig a „vörös ördögök” játékosa marad.

Véget ért az elmúlt hetekben Angliát lázban tartó történet: az MU üdvöskéje aláírta új szerződését jelenlegi klubjával, minden bizonnyal a jelenleginél sokkal kedvezőbb feltételekkel.

„Elégedett vagyok, hogy új szerződést írhattam alá a Uniteddel. Az utóbbi napokban beszéltem a menedzserrel és a tulajdonosokkal is, akik meggyőztek róla, ide tartozom. Már szerdán is mondtam, hogy a menedzser egy zseni, aki az első pillanattól kezdve segített nekem, amióta ideszerződtem. Nagy szerepe volt benne, hogy hosszabbítottam” – nyilatkozta Rooney.

NEM LEHET FELHŐTLEN ROONEY ÖRÖME

Nem lehet felhőtlen Rooney öröme, ugyanis  Ferguson menedzser bejelentése szerint három hétig még harcképtelen lesz.

 

„Három hétig nem számíthatunk Wayne-re" – mondta Ferguson a Key103 rádiónak. A csatár így leghamarabb november közepén léphet ismét pályára. 

„Nehéz hét van mögöttünk. Végig mondtam a fiúnak, hogy az ajtó nyitva áll előtte, és örülök, hogy Wayne úgy döntött, marad – nyilatkozta Sir Alex Ferguson, az MU menedzsere. – Azt hiszem, Wayne végre megértette, mekkora klub valójában a Manchester United. Boldog vagyok, hogy vállalja azt a kihívást, hogy vezesse a fiatalabb játékosokat, és a klub nagyjainak egyike legyen.”

Rooney 2004-ben 26 millió fontért az Evertontól került a „vörös ördögökhöz”, azóta gyakorlatilag mindent – bajnokságot és Bajnokok Ligáját is – nyert a csapattal.  

Így nagy meglepetést keltett, hogy a brit lapok arról számoltak be az elmúlt hetekben, erősen kétséges Rooney jövője a Manchester Unitednél, mivel az angol válogatott támadó vonakodik aláírni új, meghosszabbított szerződését a klubbal. Ferguson a klub televíziós csatornájának korábban elmondta, hogy David Gill, a Manchester United ügyvezető igazgatója már a nyár folyamán tájékoztatta arról, hogy a csatár nem kívánja meghosszabbítani 2012 nyarán lejáró szerződését. A távozási szándékot később Rooney is elismerte, aki ezt azzal indokolta, nem látja biztosítottnak, hogy a csapatot alaposan megerősítik a vezetői.

Mint ismeretes, Rooney prostituáltbotránya óta kevés játéklehetőséget kapott az MU-nál, és a csatár ezután úgy nyilatkozott, hogy – Ferguson állításával ellentétben – nem sérülés miatt maradt ki a Valencia elleni Bajnokok Ligája-, illetve a Sunderland elleni Premier League-találkozó keretéből.

A csatárt így a hetekben hírbe hozták a Real Madriddal, a Barcelonával, a Chelsea-vel és a városi rivális Manchester Cityvel is, ám most úgy tűnik a klubcsere (legalábbis egyelőre) elmarad. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik