T. D. 2020.02.28 19:27 Frissítve: 2020.02.29 02:31

Tottenham: Szon egy darabig távol marad az edzőközponttól

Az angol futball egyik legnagyobb sztárjára is hatással van a koronavírus: a jelenleg hazájában tartózkodó dél-koreai Szon Hung Min elővigyázatosságból egy darabig nem teszi be a lábát a Premier League-ben szereplő Tottenham edzőközpontjába a visszatérte után.

Szon Hung Min nem mehet be egyből az enfieldi edzőközpontba leszállás után (Fotó: AFP)

 

„Az iránymutatás a hivatalos szervektől, a kormánytól jön, ehhez nem fűzök hozzá semmit – magyarázott az újságíróknak a Spurst irányító José Mourinho a sajtótájékoztatón. – Senki vagyok, nem vagyok szakértő. Megkaptuk a tanácsokat, amelyekről a klub a hatóságoktól értesült, természetesen követjük majd ezeket. Ezért mondom, hogy ha Szon visszatér Szöulból, a protokoll szerint egy darabig nem lesz majd velünk. Hogy hol lesz? Ezt nem tudom pontosan, a biztonsági előírásokat kell követnünk.”

Mourinho néhány reménykeltő gondolatot is megosztott az újságírókkal a 27 éves játékossal kapcsolatban.

„Hamarosan visszatér az országba. Ezután természetesen a protokoll szerint kell eljárnunk vele kapcsolatban, hiszen Szöulból repül ide. Ha elkezdődik a rehabilitációja, mindent elkövetünk majd, hogy néhány meccsre visszatérjen még ebben az idényben, de elképzelni sem tudom, mikor várható ez. Ám van rá sansz, hogy még a szezon vége előtt Szon és Harry Kane is pályára léphet” – idézi a portugál szakember nyilatkozatát a Daily Mail.

Mint ismert, a Spurs támadójának karja február közepén, az Aston Villa elleni mérkőzésen (amelyen Szon két gólt szerzett) tört el. Habár először hetekig tartó kihagyásról lehetett olvasni, José Mourinho később elárulta, hogy súlyosabb a helyzet – a dél-koreai futballista nem úszta meg műtét nélkül, és Mourinho akkori vallomása szerint könnyen előfordulhat, hogy ebben az évadban már nem lép pályára. A labdarúgó egy időre Dél-Koreába utazott, ezért nem tartózkodik most az Egyesült Királyságban. 

MÁRCIUS 1., VASÁRNAP

ANGOL PREMIER LEAGUE
28. FORDULÓ

15.00: Tottenham–Wolverhampton

2020.04.06 22:21:24

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. A mostani „trükközés” legfeljebb 1.3 millió fontot spórolt volna a klubnak havonta.

2020.04.04 12:11:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Take Us Home-nak is megvan a maga drámája: pont akkor megy át imázsfilmbe, amikor a legérdekesebb kérdéseket kellene feltenni.

2020.04.05 22:42:28

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A futballarisztokráciát gyaníthatóan ezután sem kell félteni.

2020.04.03 22:52:04

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A liga erős, mint a bivaly, eszméletlen pénzek felett diszponál.

2020.04.01 12:16:42

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A dán óriás 35 évesen intett búcsút a Man. Unitednak, visszatekintve ő és Alex Ferguson is amondó, túl korán.