nemzetisport.hu 2019.04.11 21:36 Frissítve: 2019.04.12 23:57

Tottenham: Kane sérülése súlyos, ebben az idényben aligha játszhat

Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Tottenham Hotspur–Manchester City összecsapáson a hazaiak csapatkapitányát, Harry Kane-t komolynak tűnő sérülés miatt le kellett cserélni. A londoni klub csütörtök este közleményben erősítette meg, a játékos bokasérülése súlyos, ami arra enged következtetni, hogy ebben az idényben már nem lép pályára.


 

Harry Kane idényének valószínűleg vége (Fotó: AFP)

 

Harry Kane-t a Manchester City elleni BL-negyeddöntőn a második félidő elején kellett lecserélni, miután Fabian Delph rálépett a bokájára. A csatár az ápolást követően csak segítséggel tudta elhagyni a játékteret.

A londoniak vezetőedzője, Mauricio Pochettino már a mérkőzés után elmondta, hogy súlyosnak tűnik a Spurs csapatkapitányának sérülése, és félő, hogy hosszú időre kidől.

A Tottenham csütörtök esti közleményében adott tájékoztatást a játékos állapotáról, amelyben leírja, hogy a bal bokájában komoly szalagsérülést állapítottak meg az orvosok, így hosszú kihagyás várhat rá.

Az angol válogatott csapatkapitánya így minden bizonnyal már nem lép pályára ebben az idényben, viszont sajtóhírek szerint a Nemzetek Ligája négyes döntőjére lehetséges a felépülése.

A Spurs másik kulcsembere, Dele Alli is megsérült a hétközi BL-meccsen, neki a keze tört el, de nem súlyosan sérült, s lehet, hogy már ezen a hétvégén pályára léphet a bajnokságban. 

2019.05.19 23:39:01

Angol labdarúgás K. T. I.

Karizmáját politikusi pályára lépő apjától, emberszeretetét az anyjától örökölte a Man. City búcsúzó kapitánya.

2019.05.19 22:57:15

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Sajátos játékaként a sorsnak éppen akkor kapott erőre a hajdani (futball)világbirodalom, s gyűrte maga alá földrészünket, amikor az Egyesült Királyság éppen kifelé brexitelget – már a maga módján… – az egyesült Európából.

2019.05.18 17:45:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A bajnokság és a Ligakupa után az FA-kupában sem lehetett megállítani Pep Guardiola csapatát.

2019.05.13 14:26:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham elleni BL-kiesésre az egész idény rámehetett volna, aztán jött a klubelnök.

2019.05.12 14:41:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Brighton még vezetett is, de simán alulmaradt; a Pool 97 pontja sem volt elég az elsőséghez.