Tottenham: jóváhagyták, épülhet a Spurs új stadionja

Vágólapra másolva!
2016.02.25. 20:50
Megkapták a végső jóváhagyást a Tottenham Hotspur labdarúgóklub új stadionjának tervei, a munkálatok pedig már meg is kezdődtek a White Hart Lane melletti területen.

Az angol élvonal második helyén álló csapat honlapjának beszámolója szerint csütörtökön Boris Johnson londoni polgármester is rábólintott a 400 millió font (156.8 milliárd forint) költségvetésű beruházásra, amely a jelenlegi aréna mellett valósul meg.

A tervek szerint a 61 ezer férőhelyes stadionba a 2018–2019-es szezonban költözik a csapat, de az egyelőre nem ismert, hogy az építkezés ideje alatt hol rendezi majd a hazai mérkőzéseit.

Az új komplexum területén szálloda, sportközpont, egészségügyi központ, klubmúzeum és lakóingatlanok is épülnek.

Daniel Levy klubelnök úgy fogalmazott: a polgármester támogatása az építkezés újabb jelentős és létfontosságú mérföldköve. Az előkészítő munkálatok már megkezdődtek, a tervezési folyamat pedig a végső szakaszban tart.

Az elnök emlékeztetett rá, hogy a White Hart Lane már több mint 130 éve a Tottenham Hotspur otthona, azonban az új, világszínvonalú létesítmény befogadóképessége csaknem a kétszerese lesz a mostaninak. A londoni klubcsapatok arénái közül ez lesz a legnagyobb, mert telt ház esetén ezerrel többen lehetnek a lelátóin, mint az ősi rivális Arsenal otthonául szolgáló Emirates Stadionban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik