Sunderland: Itt mindenkinek angolul kell beszélnie - Poyet

Vágólapra másolva!
2013.10.11. 14:58
Gustavo Poyet, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sunderland újonnan kinevezett menedzsere elvárja játékosaitól, hogy angolul beszéljenek az edzéseken és a mérkőzéseken.

„Amikor még a Chelsea-ben játszottam, az akkori csapatkapitány, Dennis Wise az egyik edzésen nem értette, hogy a külföldi játékosok miről beszélnek. Nagyon ideges lett, és ezt követően mindenkinek kötelező volt angolul kommunikálnia a tréningeken és a mérkőzéseken. Először nem értettük, miért volt erre szükség, de mára kiderült, igaza volt” – nyilatkozta új csapata sajtótájékoztatóján Poyet.Poyet.

A Paolo Di Caniót váltó uruguayi szakember szerint a futballisták csak akkor tudnak igazi csapatként játszani, ha értik egymást, ehhez pedig mindenkinek meg kell tanulnia angolul.

„Tudom, hogy nem egyszerű elsajátítani egy idegen nyelvet, de biztosíthatok mindenkit, hogy ez jó hatással lesz az együttesre. Én beszélek franciául, olaszul, spanyolul és – rossz kiejtéssel – angolul is, így meg tudom értetni magam mindenkivel, de például Modibo Diakité egyáltalán nem tud angolul, ezért neki nincs könnyű dolga. Megpróbálunk neki is segíteni, de mindenkinek meg kell tanulnia a nyelvet” – tette hozzá Poyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik