Sullivan: Ha kiesünk, eljön a világvége

Vágólapra másolva!
2010.02.09. 14:12
null
David Sullivan és David Gold nem látja túl rózsásan a West Ham helyzetét (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United tulajdonosa, David Sullivan szerint együttesének a világvégével kell szembenéznie, ha szezon végén kiesik az élvonalból.

A legutóbbi tíz bajnoki mérkőzésén mindössze hat pontot begyűjtő együttes jelenleg a tabella 18. helyén szerénykedik, ráadásul anyagilag sem túl rózsás a helyzete, hiszen 110 millió fontos adósságot halmozott fel.

„Az maga lenne az Armageddon, ha kiesnénk. Rosszabb lenne, mint ami a Newcastle esetében történt” – utalt az egy idénnyel korábban búcsúzni kényszerülő „szarkákra” a klubnál januárban tulajdonostársával, David Golddal együtt 50 százalékos részesedést szerző elnök.

Az elmúlt hetekben az érkező Sullivan és Gold megvizsgálta a klub anyagi helyzetét, s arra a következtetésre jutottak, hogy megismétlődhet a Newcastle esete.

„Nem tudom elhinni, hogy milyen szerződéseket örököltem meg. Minden pozícióban túlfizetett emberek vannak, az adminisztrációs feladatokat végző szerepkörben ugyanúgy, mint a játékosoknál. Minden alkalmazottal igyekszünk majd a nyáron szerződést módosítani, csökkentve fizetésüket” – nyilatkozta Sullivan.

„A klub borzalmas helyzetben van, úgyhogy mindannyiunknak össze kell fognunk. Ha kiesünk a szezon végén, még csak esélyünk sem lesz rendezni a helyzetet” – tette hozzá borúlátóan a tulajdonos.

A klub jelenleg gőzerővel igyekszik csökkenteni a kiadásokat, és befektetőket keresnek a pénzügyek rendezésére. A csapatnak ugyanakkor a hátralévő mérkőzéseken a pályán is javulnia kell, a következő mérkőzést – szerdán hazai környezetben – ráadásul éppen Sullivanék korábbi klubja, a Birmingham ellen vívja a West Ham.

„Bár hosszú éveken át voltam a Birmingham Citynél, minden vágyam, hogy nagyon megverjük őket. Nagyon szerettem ott dolgozni, de a búcsú szomorúra sikeredett. Nem akarták, hogy továbbra is én irányítsam a klubot, ez pedig mindig rossz érzés” – utalt előző klubjával történő szakítására David Gold.

„Tizenhét évig voltam a Birminghamnél, azt hiszem, tudom, hogyan kell egy labdarúgó csapatot irányítani.  Az biztos, hogy sokkal bölcsebb vagyok, mint amikor kezdtem. A legfontosabb, hogy nyerni kezdjen a csapat. A szerda este jó indulási lehetőségnek ígérkezik” – tette hozzá a 73 éves szakember, akinek vagyonát 2004-ben 515 millió fontra becsülték.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2009/25,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik