Savage legendákat is kiseprűzne a szenvedő MU-ból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.10. 10:49
null
Robbie Savage Rio Ferdinandet is kitenné: „A kor és a sérülések elbántak vele” (Fotó: Reuters)
Robbie Savage, a jelenleg a BBC Sport futballszakírójaként dolgozó egykori legendás „rosszfiú” heti elemzésében elmondta, mely tizenkét játékost söprűzné ki a szezonban várakozáson alul szereplő Manchester United keretéből – ha a harminckilencszeres walesi válogatott irányítana, hullanának a fejek rendesen az Old Traffordon.

 

SAVAGE „PISZKOS TIZENKETTŐJE ÉS AZ INDOKLÁSOK

Chris Smalling: „Nem győz meg a játéka, ehhez a szinthez nem elég jó a passzjátéka. Mehet.”

Alexander Büttner: „Azon vagyok meglepődve, hogy egyáltalán itt van. Nem elég jó ahhoz, hogy a Manchester United játékosa legyen, és ezért nem is játszik eleget.”

Fábio: „Nem olyan jó, mint a testvére, Rafael. A QPR-nél sem felelt meg, milyen esélye lehet hát a Manchester Unitednél? Nem azon a szinten játszik, amire képességei jogosítják, ki kell rakni.”

Rio Ferdinand: „A Premier League történetének legjobb védői között van, nagyszerű szolgálatot tett a Manchester Unitednek, de a kor és a sérülések elbántak vele. Alkalmazni kellene a klubnál, de nem az első csapat kezdőembereként. Nálam az edzői stábban lenne a helye.”

Marouane Fellaini: „Nem vagyok biztos benne, mi is az igazán jó posztja. Nem elég jó ahhoz, hogy a United középpályáján játsszon, és nem elég gyors vagy dinamikus ahhoz, hogy feltolva kapjon szerepet. Kifelé.”

Anderson: „Rengeteg pénzt adtak érte 2007-ben, de ebben a szezonban már csak négy bajnokit kapott. Nem érte el korábbi formáját sérülései után, nem tud rendszeresen bekerülni a kezdőbe, mennie kellene.”

Ryan Giggs: „Minden idők legjobb Premier League-játékosa, de ha egy 41 évesre kell hagyatkozni, akkor ez mit mond el a többi középpályásról?! Minden bizonnyal edzőként marad, és lehet menedzser is, de játékosként le kell zárnia a pályafutását.”

Nani: „Meglepett, hogy új, ötéves szerződést kapott. Nyolc bajnokin se gól, se gólpassz, egyszerűen túlságosan hullámzó a játéka, mehet.”

Ashley Young: „Néha nagyon jónak tűnik, és remek gólokat szerez, de csak egy bajnokit játszott végig ebben a szezonban. Nagyon hullámzó a teljesítménye, akkor meg minek van a csapatban? Hogy gólokat szerezzen? Abból meg nem szerez eleget.”

Tom Cleverley: „Négy kivételével minden United-bajnokin szerepet kapott ebben a szezonban, a baj az, hogy fogalmam sincs, mit tesz hozzá a játékhoz. Jól passzol? Gólokat szerez? Sokat szerel? Mi az ördögöt csinál egyáltalán a pályán? Jók a képességei és angol válogatott, de nem tudom, mit ad a csapatjátékhoz, és a véleményem szerint nem elég jó a Manchester Unitedhez.”

Antonio Valencia: „Ez nehéz döntés volt, de nem tudom, rendesen felépült-e a sérüléseiből. Elvesztette a szenzációs kezdősebességét, a szélsőhátvéd posztjába pedig nem tanult eléggé bele.”

Javier „Chicharito Hernández: „Nem elég megbízhatóan jó a teljesítménye, akkor sem, ha kezdő. Be tud szállni jól a meccsekbe, de nem egy Solskjaer.”

Az edzőről: „Az United problémáit sokkal inkább Sir Alex Ferguson géniuszának elvesztése okozza, mint David Moyes hiányosságai. A mostani keretben nem rosszak a játékosok, de sokan nem a Unitedhez méltó szintet képviselik. Az, hogy Ferguson ezzel a kerettel bajnokságot nyert, az az ő különlegességét mutatja. A múltban a United átlagos játékosait magával húzták a csapat világklasszisai (...) Rengeteg pénz kell a Manchester United keretének újjáépítéséhez, de hiszek abban, hogy az Everton volt menedzsere megfelelő ember a posztjára, és neki kellene véghezvinni ezt a váltást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik