Rooney fellebbez, még egy meccsre eltilthatják

Vágólapra másolva!
2011.04.05. 20:15
Wayne Rooney, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Manchester United támadója fellebbez az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) döntése ellen, mely két mérkőzésről tiltotta el őt a West Ham United elleni bajnokin történt káromkodása miatt. A 25 éves csatár mesterhármasával fordított a MU kétgólos hátrányból, majd 4–2-re megnyerte a találkozót.

 

A szabad szájú Rooney fellebbez 
az FA döntése ellen (Fotó: Action Images, archív)
A szabad szájú Rooney fellebbez az FA döntése ellen (Fotó: Action Images, archív)

Rooney a West Ham elleni mérkőzés után elismerte tettét, és bocsánatot is kért a trágár kifejezésekért.

„Szeretnék elnézést kérni a sértésért, amit a gólörömöm okozott, különösen azoktól a szülőktől és gyermekektől, akik ezt látták. Az érzelmek nagyon magasra szöktek bennem, a reakcióm azonban nem oda illő volt. Ez a megnyilvánulásom nem irányult senki ellen" – fogalmazott a meccs után megbánóan Rooney.

Az FA azonban a játék tisztaságát, jó hírét és presztízsét veszélyeztető cselekedet miatt tegnap két mérkőzésre eltiltotta az angol válogatott támadót, aki így lemarad a Fulham elleni szombati hazai bajnokiról, illetve a városi rivális Manchester City elleni FA-kupa-elődöntőről.

A 25 éves csatár egyértelműen túlzásnak nevezte a rá kiszabott büntetést, és fellebbezést nyújtott be ellene. Ezt az FA szerdai ülésén bírálja el, és ha elutasítja Rooney kérelmét, akkor újabb egy mérkőzésre szóló eltiltást is kaphat a csatár. Ez azt jelentené, hogy Rooney lemaradna az április 19-i Newcastle elleni idegenbeli bajnokiról is.

Rooney ismeretlen okok miatt csapata mai edzését is kihagyta, ám a Chelsea elleni holnapi Bajnokok Ligája-negyeddöntőre elutazott, és minden bizonnyal pályára is lép azon.

A MU menedzsere, Sir Alex Ferguson a csapat mai londoni sajtótájékoztatóján nem kommentálta a történteket, és arról sem akart beszélni, hogy Rooney miért nem edzett, azt ugyanakkor megerősítette, hogy a csatár holnap pályára lép majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik