Real Madrid: Di María Ronaldo miatt ment Manchesterbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.09. 17:43
null
Di María szerint Cristiano Ronaldónak nagy hatása volt a döntésére (Fotó: Action Images)
A Manchester United argentin válogatott középpályása, Ángel Di María elmondása szerint nyári klubváltásában nagy szerepet játszott Cristiano Ronaldo.

 

Mint ismert, Di María brit rekordot jelentő 75 millió euróért cserébe igazolt át a Real Madridtól az angol együtteshez.

A szélső négy sikeres év (BL-győzelem, bajnoki cím, Király-kupa-elsőségek) után távozott a királyi gárdától, új csapata kiválasztásánál pedig korábbi madridi csapattársa, Cristiano Ronaldo segített neki, aki saját manchesteri időszaka alatt Aranylabdát is nyert.

„Mielőtt eldőlt volna, hogy Manchesterbe jövök, mondta, hogy ez egy óriási klub. Nagyon boldog lennék itt, és jó csapat lenne a számomra” – mondta Di María a „vörös ördögök" honlapján Cristiano Ronaldo hatásáról.

„Abban az időszakban semmi biztosan nem lehetett tudni, hogy ide jövök-e vagy sem, így nem mentünk bele nagyon a részletekbe, de nagyban segített a döntéshozatalomban.”

Cristiano Ronaldo a legendás hetes mezt viselte az Old Traffordon, ez a kiváltság pedig Di Maríának is megadatott, aki beszélt a dressz viselésével járó büszkeségről is.

„Motivációs forrás – mondta az argentin. – Amikor azt a mezt viseled, amelyet korábban olyanok hordtak, mint David Beckham vagy Cristiano Ronaldo, az olyan, amire mindig szívesen gondolsz majd. A tény, hogy a klub úgy döntött, hogy nekem adja ezt a mezt, óriási lökést adott az önbizalmamnak, és ezért nagyon boldog vagyok, hogy ezt a számot viselhetem."

A nyáron Louis van Gaal menedzser érkezésével alaposan átalakult a manchesteriek kerete, olyan játékosok érkeztek, mint Radamel Falcao, Daley Blind, Luke Shaw és Ander Herrera. Di María elmondása szerint nagyszerűen kijön az együttes holland mesterével.

„Nagyon jól kijövünk, ez volt az egyik oka, hogy ide jöttem – adott további belátást átigazolásával kapcsolatban Di María. – Nagyon hálás vagyok neki, mert ő akart engem leigazolni. Ez pedig boldoggá tesz. Továbbá, olyan ember, aki mindig győzni akar, és visszavezetni a klubot a Bajnokok Ligájába olyan hamar, amennyire csak lehetséges, úgyhogy most erre összpontosítunk. Minden egyes edzésen és mérkőzésen száz százalékot akarunk adni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik