T. I. 2019.08.14 17:23 Frissítve: 2019.08.14 18:08

QPR: lemajmozták a csapatot, levonultak – botrány az U18-as meccsen

Finoman szólva is túlzásba vitte az ellenfél heccelését a spanyol AD Nervion FC U18-as csapatának néhány tagja a Queens Park Rangers – szintén korosztályos együttese – elleni felkészülési mérkőzésen. Miután többször is huhogtak, lemajmozták és leniggerezték játékosaikat, a QPR Paul Furlong vezetőedzővel az élen bevonult az öltözőbe – a találkozó véget ért. De nem a történet...

A QPR-nél valódi fellépést akarnak a rasszizmus ellen (Fotó: AFP)

 

A londoni csapat vezetősége most, bő egy héttel a történtek után, a hivatalos honlapján tette közzé álláspontját, amelyben Lee Hoos vezérigazgató kijelentette, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) segítségét kérték a történtek kivizsgálására. A QPR-nél azt szeretnék, ha példás büntetésben részesülne a spanyol ellenfél.

„Az ilyen eseteknek következményekkel kell járniuk minden szinten, nem csak azokon a meccseken, amelyeket az egész világ figyel” – idézi a csapat honlapja Hoost.

„Nagyon határozott az álláspontunk a rasszizmusról. Nem tolerálhatjuk, hogy bármely játékosunkat megvetendő megjegyzésekkel illessenek. Örülök, hogy Paul és a szakmai stábja így reagáltak, mindent megtettek játékosaik védelme érdekében. Nagyon büszke vagyok a csapattagokra is, amiért nem ültek fel annak az elfogadhatatlan provokációnak, amellyel szembesültek.”

Hoos a történtek miatt a spanyol labdarúgó-szövetségnek is „odaszúrt”.

„Nincs kétségem afelől, hogy ha az eset Angliában történik, akkor az FA súlyos büntetéssel sújtja a vétkeseket. Sajnos úgy látszik, néhány országnak még nagy utat kell megtennie e téren, ezért felszólítom az UEFA-t, hogy tegye meg a lehető legsúlyosabb válaszlépéseket az ilyen és ehhez hasonló, túl gyakran előforduló esetekkel szemben.”

„Ez lehetőség az UEFA számára, hogy világos üzenetet küldjön. Bízom benne, hogy élni is fog vele.”

2019.08.19 20:30:36

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Martial révén vezetést szerzett a United, bombagóllal egyenlített a Wolverhampton, Patrício kifogott Pogbán.

2019.08.17 18:15:46

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Helyzetek tömkelegét hagyta ki a címvédő, a csereként behozott Lucas Moura 19 másodperc alatt büntetett.

2019.08.15 18:23:41

Angol labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A Bayern elsőségét talán már a saját szurkolói is unják.

2019.08.11 17:14:43

Angol labdarúgás M. G.

Rashford duplázott, a Maguire-rel és Wan-Bissakával megerősített védelem „nullázott”, Lampardék nagy pofonba futottak bele.

2019.08.09 07:33:41

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Szinte mindenki a Man. City és a Pool párharcát várja: 1.41 milliárd fontos költekezés után indul a Premier League!