T. I. 2019.08.14 17:23 Frissítve: 2019.08.14 18:08

QPR: lemajmozták a csapatot, levonultak – botrány az U18-as meccsen

Finoman szólva is túlzásba vitte az ellenfél heccelését a spanyol AD Nervion FC U18-as csapatának néhány tagja a Queens Park Rangers – szintén korosztályos együttese – elleni felkészülési mérkőzésen. Miután többször is huhogtak, lemajmozták és leniggerezték játékosaikat, a QPR Paul Furlong vezetőedzővel az élen bevonult az öltözőbe – a találkozó véget ért. De nem a történet...

A QPR-nél valódi fellépést akarnak a rasszizmus ellen (Fotó: AFP)

 

A londoni csapat vezetősége most, bő egy héttel a történtek után, a hivatalos honlapján tette közzé álláspontját, amelyben Lee Hoos vezérigazgató kijelentette, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) segítségét kérték a történtek kivizsgálására. A QPR-nél azt szeretnék, ha példás büntetésben részesülne a spanyol ellenfél.

„Az ilyen eseteknek következményekkel kell járniuk minden szinten, nem csak azokon a meccseken, amelyeket az egész világ figyel” – idézi a csapat honlapja Hoost.

„Nagyon határozott az álláspontunk a rasszizmusról. Nem tolerálhatjuk, hogy bármely játékosunkat megvetendő megjegyzésekkel illessenek. Örülök, hogy Paul és a szakmai stábja így reagáltak, mindent megtettek játékosaik védelme érdekében. Nagyon büszke vagyok a csapattagokra is, amiért nem ültek fel annak az elfogadhatatlan provokációnak, amellyel szembesültek.”

Hoos a történtek miatt a spanyol labdarúgó-szövetségnek is „odaszúrt”.

„Nincs kétségem afelől, hogy ha az eset Angliában történik, akkor az FA súlyos büntetéssel sújtja a vétkeseket. Sajnos úgy látszik, néhány országnak még nagy utat kell megtennie e téren, ezért felszólítom az UEFA-t, hogy tegye meg a lehető legsúlyosabb válaszlépéseket az ilyen és ehhez hasonló, túl gyakran előforduló esetekkel szemben.”

„Ez lehetőség az UEFA számára, hogy világos üzenetet küldjön. Bízom benne, hogy élni is fog vele.”

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?

2020.04.28 20:50:49

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Newcastle egy csapásra a legtehetősebb futballklubbá léphet elő a Premier League-ben, hiszen a szaúdi befektetési társaság vagyonát 320 milliárd dollárra becsülik.

2020.04.23 12:24:06

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Liverpool menedzsere hasznosan tölti az idejét: segít a háztartásban, filmeket néz és fut.