Premier League: rövidebb félidőket akarnak a játékosok

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.05.05. 14:01
null
United–City derbi a manchesteri Old Traffordon március elején (Fotó: AFP)
Gordon Taylor, az angol profi labdarúgók szervezetének (PFA) ügyvezetője arról beszélt kedden a BBC-nek, hogy a koronavírus-járvány miatt szünetelő, de újraindulásra készülő Premier League-ben – a zsúfolt programmal járó egészségügyi kockázat csökkentése érdekében – rövidebb félidőket szeretnének a játékosok.

 

„A játékosok nem hülyék, számukra az egészség és a biztonság az első – mondta Gordon Taylor a BBC Radio 4-nak. – Nem tudjuk, végül mi lesz a megoldás, a javaslatok mindenesetre az asztalon vannak: a több cserelehetőség, a negyvenöt percesnél rövidebb félidők, játék semleges stadionokban.”

A hosszú játékos-pályafutást (1962–1980) maga mögött tudó Taylor szerint természetesen törekedni kell arra, hogy a játék és a bajnokság integritása ne sérüljön, de gondolni kell arra is, hogy a szokásosnál jóval sűrűbbnek ígérkező program jobban igénybe veszi a futballistákat, ami tovább növeli a meglévő magas egészségügyi kockázatot.

A Premier League képviselője szerint a rövidített félidők ötlete „nincs terítéken”, és bár Rick Parry, a Football League elnöke szerint sem tárgyaltak még erről, ő úgy véli, hogy „egyetlen kreatív ötlet megvalósítását sem szabad kizárni”.

Egyelőre nincs kitűzött dátum a bajnokság folytatásra, a liga június 8-i rajtban bizakodik. Még 92 mérkőzést kell lejátszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik