nemzetisport.hu 2016.04.17 17:51 Frissítve: 2016.04.17 20:05

Premier League: Ranieri beszélt Vardy kiállításáról is

Claudio Ranieri, a Leicester City labdarúgócsapatának menedzsere inkább a megszerzett egy pontnak örül, mintsem az elveszített kettő miatt dühöng a West Ham United elleni vasárnapi angol bajnoki (2–2) után.

 

„Fantasztikus! Ezzel a lelkierővel jutottunk ilyen messzire ebben a szezonban. Vér, szív és lélek, egyszerűen varázslatos volt! – lelkendezett Claudio Ranieri a Sky Sports mikrofonja előtt. – Köszönettel tartozom a játékosaimnak, a közönségnek. Ez a pont nagyon-nagyon fontos lélektani szempontból, egy pillanatra sem szabad elveszítenünk a hitünket. Egy–kettővel fordultunk az utolsó percekre, roppant fontos, hogy mégis ponthoz jutottunk.”

Az olasz szakvezető nem támadta Jonathan Moss játékvezetőt, noha Jamie Vardy kiállítása „teljesen megváltoztatta” a játékukat (mint beszámoltunk róla, Vardy műesésért kapta a második sárga lapot az 56. percben).

„Nem tudom (hogy jogos volt-e az ítélet). Én a futballistáim teljesítményét teszem mérlegre, nem a játékvezetőét. A bíró így látta, tehát rendben van a dolog. Ha valamelyik játékosom nem játszik jól, hibákat követ el, akkor beszélek a fejével, és megpróbálunk javítani a teljesítményén, de a játékvezető formája nem tartozik rám” – mondta Ranieri.

Az utolsó pillanatokban megadott hazai büntetőt Andy Carroll egyik megmozdulása miatt fújta be a játékvezető – a londoni legnagyobb megdöbbenésére.

„Több mai döntést sem sorolnék a legjobbak közé, végül ezeknek köszönhették a döntetlent – füstölgött Carroll. – Nekünk már korábban is járt volna tizenegyes, a végén pedig az volt az érzésem, hogy a játékvezető kompenzálni akar. Schlupp nem szándékozott mást, mint esni, és ezért egyenesen nekem rontott.”

Ami pedig a West Ham büntetőjét illeti, a szenvedő fél, Winston Reid a következőket mondta:

„A lényeg, hogy (Wes Morgan) visszahúzott. Van, aki megadja, van, aki nem… Nem mondom, volt egy-két izgi ítélet a meccsen.”

A morcos Morgan maga csak annyit közölt, hogy inkább nem fogalmazza meg a véleményét a játékvezető tevékenységéről – úgy néz ki, mindkét csapatot sikerült alaposan felbőszítenie Jonathan Mossnak…

2020.04.03 22:52:04

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A liga erős, mint a bivaly, eszméletlen pénzek felett diszponál.

2020.04.01 12:16:42

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A dán óriás 35 évesen intett búcsút a Man. Unitednak, visszatekintve ő és Alex Ferguson is amondó, túl korán.

2020.04.01 11:32:45

Angol labdarúgás TOKICS MÁTÉ

Jöjjenek azok a játékosok, akikről előbb ugrik be egy szurkolói dal, mint pályafutása legszebb pillanata.

2020.04.01 19:36:36

Angol labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

„Ő Európa legjobb középpályása. A százból az az egy, akinek egy ilyen megoldás az eszébe jut.”

2020.03.27 18:11:08

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Hatodik elveszített döntője után a legfontosabb európai klubtrófeát elnyerte csapatával a német edző.