Premier League: kétmeccses eltiltást hozott a trágárkodás Rooneynak

Vágólapra másolva!
2011.04.04. 18:44
null
Forrófejűsége lelátóra kényszerítheti Rooneyt (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-szövetség (FA) két mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki Wayne Rooneyra, a Manchester United támadójára, aki a West Ham United elleni szombati bajnoki mérkőzésen (4–2) belekáromkodott a televízió kamerájába.

Az angol válogatott támadónak kedd este hat óráig van lehetősége a fellebbezésre; ha él vele, szerdán fegyelmi tárgyalás következik – ha nem fellebbez, életbe lép az eltiltás.

A 25 éves futballista – aki mesterhármast ért el a 0–2-ről megnyert mérkőzésen – a lefújás után bocsánatot kért tettéért, elismerve, hogy a meccs hevében helytelenül viselkedett. Rooney elsősorban a gyermekek és a szülők megbocsátását kérte.

Az FA a játék tisztaságát, jó hírét, presztízsét veszélyeztető cselekedetek között felsorolja a trágár beszédet – erre hivatkozva szabták ki a büntetést.

„Szeretnék elnézést kérni a sértésért, amit a gólörömöm okozott, különösen azoktól a szülőktől és gyermekektől, akik ezt látták. Az érzelmek nagyon magasra szöktek bennem, a reakcióm azonban nem oda illő volt. Ez a megnyilvánulásom nem irányult senki ellen" – kért elnézést Rooney.

John Bramnall, az FA igazgató-helyettese csalódást keltőnek nevezte Rooney viselkedését, ugyanakkor megnyugvással vette tudomásul, hogy a játékos elismerte: hibázott.

„Még azzal együtt is elfogadhatatlan az ilyen viselkedés, hogy a mérkőzés igen feszült pillanataiban történt. Ezt Wayne bocsánatkérésének ténye is megerősíti – mondta Bramnall a BBC Radio 5-nak. – Az azonnali bocsánatkérés azt mutatja, számára is teljesen világos, hogy a hozzá hasonló kaliberű sportolókkal szemben mások az elvárások."

Rio Ferdinand, a Man. United védője twitter-üzenetben arra kérte a médiát, ne fújja fel az esetet, „hagyják békén Wayne-t, mert tudja, hogy amit tett, helytelen volt". Ferdinand állítja: Rooney valóban le van sújtva, bocsánatkérése nem PR-akció.

Ugyancsak kétmeccses eltiltást kapott Avram Grant, a West Ham menedzsere, ő még a Stoke City elleni FA-kupa-mérkőzést követően kritizálta megengedhetetlen hangon a játékvezetőt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik