Anglia: Ferguson csodálja Geráék edzőjét, és díjat adna neki

Vágólapra másolva!
2010.04.30. 15:09
Sir Alex Ferguson, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Manchester United szakvezetője szerint Roy Hodgsonnak, a Fulham trénerének jár az év menedzsere díj.

„Csodálatos munkát végzett, semmi kétség, neki kellene az év menedzserének lennie! – dicsérte Ferguson Roy Hodgsont egy nappal azután, hogy irányításával Gera Zoltán csapata bejutott az Európa-liga döntőjébe. – Minden idők egyik legjobb brit teljesítményét nyújtotta, remekül tartotta formában a játékosait ebben a hosszú idényben. Már júliusban pályán voltak. Teringettét, akkor én még a strandon heverésztem!"

Ferguson mellett további két jónevű szakember, Mick McCarthy (Wolverhampton) és Harry Redknapp (Tottenham) is csodálatát fejezte ki Hodgson munkája láttán.

Az év menedzserét a tekintélyes Ligamenedzserek Szövetségének (LMA) 256 tagja választja meg, a szavazatokat április elejétől gyűjtik, a díjátadó május 10-én lesz.

Az LMA díja nem azonos a Premier League hasonló elismerésével; az utóbbit például Ferguson már kilencszer kiérdemelte, a szakmai körökben fontosabbnak tartott előbbit csak kétszer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik