HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.25 10:55 Frissítve: 2019.01.29 21:01

PL: vizsgálják a Salát szállító repülő és a pilóta engedélyeit

Brit sajtóértesülések szerint a hatóságok vizsgálatot indítanak, hogy kiderítsék, vajon a hétfő este a Cardiff klubrekordot jelentő új igazolásával, Emiliano Salával és a pilótával, Dave Ibbottsonnal a fedélzetén a radarról eltűnt kisgép, illetve maga a pilóta rendelkezett-e a repüléshez szükséges összes engedéllyel.

 

Nem adják fel a reményt a franciák (Fotó: AFP)

 

A Cardiff frissen igazolt labdarúgójával a fedélzetén hétfőn este tűnt el a Piper PA-46 Malibu típusú kisrepülő a Csatorna-szigetek térségében a La Manche csatorna fölött, s a hatóságok csütörtökön este bejelentették a keresés befejezését.

A brit légi baleseteket vizsgáló hatóság péntek reggel közölte, minden lehetséges szempontot szerint, alaposan megvizsgálják, hogy a repülő, illetve a pilóta rendelkezett-e a megfelelő engedélyekkel, vagy sem.

A 60 éves pilóta, Ibbottson a nyilvántartás szerint magánpilóta-engedéllyel repült, s volt érvényes orvosi alkalmasságija is, miután legutóbb novemberben esett át a kötelező ellenőrzésen.

 
Sala eltűnéséről szóló cikkeinket ide kattintva olvashatja.

Ugyanakkor éppen ez, vagyis a magánengedély okozhat gondot. Ibbottson nem szállíthatott volna utast ezzel a géppel, miután azt a Brit Civil légügyi Hatóság szerint az Egyesült Államokban regisztrálták, így az ottani törvények vonatkoznak rá, amelynek értelmében a magánpilóták nem szállíthatnak kereskedelmi célból utasokat.

Szigetországi lapértesülések szerint Ibbottson az utolsó pillanatban kapta a megbízást, hogy Salát Nantes-ból Cardiffba vigye a géppel, s egyik utolsó Facebook-bejegyzésében azt írta: „egy kicsit be vagyok rozsdásodva”.

A BBC Radio Wales „Jó reggelt, Wales” című műsorának nyilatkozó légügyi szakértő, Alastair Rosenchein szerint már azt is vizsgálni kellene, hogy egyáltalán miért kaphat repülési engedélyt egy kicsi, egymotoros gép a csatorna fölötti útvonalra, utassal a fedélzetén, télen, az éjszakai sötétben.

„Ez az igazi probléma, hiszen ez egy rendkívül rossz kombináció” – jelentette ki Rosenchein.

2019.03.17 22:08:47

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába gondolja a britek jelentős része: a Premier League üvegbúra alatt működik és érinthetetlen,a világ legjobb futballbajnokságára is hatással lesz, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót. Csak a mértékét nem tudni.

2019.03.14 09:15:54

Angol labdarúgás PÓR KÁROLY

A PL szigorú elvárásokhoz köti a támogatásait – íme, a sosem látott sikereket eredményező angol U-koncepció.

2019.03.10 14:36:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United sorozatban kilenc idegenbeli siker után talált legyőzőre.

2019.03.02 13:16:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ramsey szép góljára egy leshelyzet után befújt tizenegyesből felelt Kane, majd jött a dráma.

2019.02.28 23:08:02

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Amióta a labdarúgás egyéni sportág lett, a futballisták pontosan tudják, hogy hozzájuk hasonlóan az edző is csak egy a versenyzők közül.