PL: vallott az exliverpooli védő, tömte magába a gyógyszereket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.20. 21:45
null
Agger nyolc éven át szerepelt a Liverpoolban (Fotó: Action Images)
Daniel Agger, a Liverpool korábbi labdarúgója, 31 éves korában, 2016 júniusában jelentette be: visszavonul a profi futballtól. A 75-szörös dán válogatott a Jyllands-Posten dán újságnak adott hosszabb interjút, melyben többek között elismerte, pályafutását nagyban befolyásolta a túlzásba vitt gyógyszerfogyasztás.

 

A Guardian beszámolója szerint Agger a Bröndby színeiben 2015 márciusában az FC Köbenhavn elleni dán bajnoki mérkőzésen 29 percet követően cserét kért, majd a kispadon rosszul lett. Elmondása szerint csak arra emlékszik, hogy nem tudta kontrollálni a testét, de semmilyen fájdalmat nem érzett. Társai elmondása szerint a meccs előtti lelkesítő beszédének nem volt túl sok értelme, és a pályán is alig tudott mozogni.

A középhátvéd az ajánlottnál jóval több gyógyszert szedett, így gyakran került letargikus állapotba, amit sokszor koffeinnel kompenzált. Az ominózus rosszullét előtt például – négy tabletta után – elaludt a tizenöt perces buszúton, amíg a stadionjukból a Köbenhavn arénájáig értek. Az orvosi utasítás ellenére azon a héten jócskán túladagolta a gyógyszert.

„Egyszerűen túl sok gyulladáscsökkentőt szedtem be a pályafutásom alatt – mondta Daniel Agger. – Ezzel tökéletesen tisztában voltam, hogy szívás az egész, végül pedig le is álltam. Én ebből már nem profitálok, hogy ezt elmondtam, de hátha más sportolók tanulnak belőle, és kevesebb gyógyszert szednek be.”

A rengeteg gyulladáscsökkentő miatt karrierje utolsó két liverpooli évében folyamatosan hátfájdalmakkal küzdött, így elmondása szerint csak 70-80 százalékos teljesítményre volt képes, Dániába visszatérve pedig még gyengébben teljesített a pályán.

Agger 19 évesen mutatkozott be a Bröndbyben és a fájdalmai ellenére 12 éven át űzte a labdarúgást a legmagasabb szinten. Az elmondottak után reméli, sokan megértik, milyen veszélyeket tartogat a túlzásba vitt gyógyszerszedés, és ritkábban nyúlnak gyulladás- és fájdalomcsillapítók után.

„Amikor abbahagytam a játékot, a feleségem örült, mert látta, milyen fájdalmakat éltem át és látta, mennyi gyógyszert tömtem magamba, hogy képes legyek pályára lépni. A testem képtelen volt megbirkózni már a feladatokkal. Világosan jelezte: elég volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik