PL: szóban megállapodtak, 2020-tól jön a téli szünet

Vágólapra másolva!
2018.04.18. 14:33
null
Nagyon közel a téli szünet bevezetése a PL-ben (Fotó: AFP)
A Sky Sports értesülése szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League), az angol szövetség (FA) és az angol Labdarúgó-liga (EFL) vezetősége nagyon közel áll ahhoz, hogy véglegesítsék a téli szünet bevezetését a PL-ben.

 

Az angol oldal úgy tudja, a változtatások többségéről már szóban megállapodtak az érintettek, eszerint az első téli pihenőre 2020 elején kerülhet sor. Jelen állás szerint a Premier League egyik fordulóját (egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mikor és melyiket) két hét alatt rendeznék meg, míg az FA-kupában az ötödik fordulót hét közben bonyolítanák le, ráadásul egy olyan módosítással, hogy az eddigiekhez képest döntetlen esetén nem újrajátszás, hanem hosszabbítás, és ha szükség van rá, tizenegyespárbaj határozza meg a továbbjutót.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint szükség lenne a téli szünetre a Premier League-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A szünetet kihasználva a kluboknak lehetőségük nyílik majd a külföldi edzőtáborokra, habár az elsősorban anyagi szempontok miatt szervezett amerikai és távol-keleti túrákat nem fogadnák szívesen a szövetségek.

A részleteket még tisztázni kell, és nem biztos, hogy ez könnyen fog menni, az FA vezetősége ugyanis elégedetlen azzal, hogy az eddigi tárgyalások során nem játszottak fontos szerepet az egyeztetésekben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik