PL: beragadt a Chelsea a nyitányon, Courtois-t kiállították

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.08. 20:26
null
Courtois-t kiállították, a végén a Chelsea örülhetett az egy pontnak (Fotó: Action Images)
A Chelsea hazai pályán mindössze 2–2-es döntetlent ért el a Swansea ellen a Premier League első fordulójában. A vendégek jobban futballoztak José Mourinho címvédő együttesénél.

A Chelsea hazai pályán mindössze 2–2-es döntetlent ért el a Swansea ellen a Premier League első fordulójában. A vendégek jobban futballoztak José Mourinho címvédő együttesénél.

A Swansea meglepően jó futballt játszott már az első percektől kezdve a Stamford Bridge-en. A vendégek egyenrangú ellenfelei voltak a címvédőnek, sőt az első félidőben többször találták el a kaput. Ennek ellenére a szünetben mégis José Mourinho együttese vezetett. De ne szaladjunk ennyire előre!

A 23. percben Oscar szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, élesen középre lőtt szabadrúgásánál senki sem ért a labdába, amely így a bal alsóban kötött ki. A Swansea azonban nem esett össze, André Ayew remek helyzetfelismerése után a 29. percben egyenlített.

Aztán a szerencse is megsegítette a bajnokot: Federico Fernández ért bele szerencsétlenül Willian középre adásába, a labda így Lukasz Fabianski fölött a kapuba hullott.

A második játékrészben is a Swansea volt az aktívabb, és már az eredményesebb is. Az 55. percben Bafétimbi Gomis rosszul lépett ki a lesre játszó védők között, Thibaut Courtois pedig a 16-os vonalánál elkaszálta. A megítélt tizenegyest a sértett higgadtan értékesítette – de már Asmir Begovic kapta a gólt, a belga kapust ugyanis kiállította a játékvezető.

A cserekapus nagyban hozzájárult, hogy a Chelsea otthon tartson egy pontot, a folytatásban ugyanis szintén a Swansea-nek voltak helyzetei. De csak azok, gól több már nem született. 2–2


Chelsea 2-2 Swansea ~ [Premier League] - 08.08... by Goals-Highlights

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Chelsea–Swansea City 2–2 (Oscar 23., F. Fernández 30. – öngól, ill. A. Ayew 29., Gomis 55. – 11-esből)
KORÁBBAN

Bournemouth–Aston Villa 0–1 (Gestede 72.)
Everton–Watford 2–2 (Barkley 76., Koné 86., ill. Layún 14., Ighalo 83.)
Leicester City–Sunderland 4–2 (Vardy 11., Mahrez 18., 25. – a másodikat 11-esből, Albrighton 66., ill. Defoe 61., Fletcher 71.)
Norwich City–Crystal Palace 1–3 (Redmond 69., ill. Zaha 39., Delaney 69., Cabaye 94.)
Manchester United–Tottenham Hotspur 1–0 (Walker 22. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik