PL: Özil a könnyebb utat választotta az Arsenallal - Scholes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.06. 10:13
null
Scholes szerint Özil elvesztette motivációját (Fotó: Action Images)
Paul Scholes, a Manchester United korábbi labdarúgója szerint Mesut Özil belekényelmesedett az Arsenal játékába.

A világbajnok középpályás 2013-ban szerződött 50 millió euróért az Arsenalhoz, amelynél berobbant a Premier League-be: öt mérkőzésen két gólt szerzett és három gólpasszt adott. A folytatás azonban már nem sikerült olyan fényesen, Scholes szerint a német már elvesztette motivációját.

„Az évek alatt, aki törekvő volt – Patrick Vieira, Thierry Henry, Cesc Fabregas, Robin van Persie –, mind elment. Tették ezt azért, mert rájöttek, az Arsenal nem esélyes arra, hogy bajnokságot nyerjen, és ha címeket akarnak szerezni, távozniuk kell – véli Paul Scholes. – Ezért mondom azt, hogy Mesut Özil a könnyebb utat választotta, amikor az Arsenalhoz szerződött.”

„Mióta »ágyús«, nem lett rosszabb játékos, de olyan, mintha nem lenne túl motivált, attól függetlenül, hogy mennyit fut. Szüksége lenne egy vezérre mellé, aki motiválja őt. A Real Madridnál volt lehetősége címeket nyerni, de az Arsenalnál erre nincs esély.”

Scholes szerint az Arsenal már nem küzd azért, hogy újra nagy csapat legyen, ezért végez szinte mindig a negyedik helyen. A londoni együttes hétfőn az Old Traffordra látogat, és a Manchester United ellen az FA-kupa negyeddöntőjében lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik