Most sem szárnyalt a City, de így is győzelemmel nyitott

Vágólapra másolva!
2014.08.17. 16:55
null
A „szarkák” nem ilyen kezdésről álmodtak (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) első fordulójában a Newcastle hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Manchester Citytől.

 

ÖSSZEFOGLALÓ

A bajnoki címvédő manchesteriek a Szuperkupában váratlanul sima vereséget szenvedtek az Arsenaltól, most javíthattak a bajnokságban. A feladat nem volt egyszerű, az első fordulóban a Newcastle volt az ellenfél, ráadásul idegenben lépett pályára Manuel Pellegrini csapata.

Nem óvatoskodtak a manchesteri kékek, rögtön hatalmas helyzettel nyitották: Jovetics ugratta ki Dzekót, aki megvárta, míg pattan egyet a labda, majd kapura pöccintett külsővel, Krulnak térddel kellett hárítania.

Az első percek után sem csökkent a City-rohamok száma, Nasri és Kolarov is megszerezhette volna a vezetést, a „tizenegyesölő" Tim Krulon azonban nem sikerült átpréselni a labdát.

A City most sem szárnyalt, de legalább begyűjtötte  a három pontot (Fotó: Action Images)
A City most sem szárnyalt, de legalább begyűjtötte a három pontot (Fotó: Action Images)

Persze a Newcastle sem állt oda feltartott kézzel, a kontrákkal rendre sikerült eljutnia a kékek tizenhatosáig, a Szuperkupa-meccsel ellentétben azonban a City védelme most tökéletesen zárt, így egyik akcióból sem lett igazán nagy lehetőség.

Leült a meccs a félidő második felére, egy villanással mégis vezetéshez jutott a City a 38. percben: Dzeko sarokkal odapöccintette a labdát a második hullámban érkező David Silvának, aki egyet még lépett, majd ballal, 12 méterről elgurított Krul lába között (0–1).

A szünet után sem történt csoda, egy-egy támadással jelezte a City, nem aludt még el, az igazán nagy lehetőségek azonban elmaradtak.

Pedig Dzeko mindent megtett, hogy góllal kezdje a szezont, az utolsó 30 percben két lehetősége is volt, Krul azonban a fejesét és a távoli löketét is könnyedén hárította.

Végül csak összejött nagy nehezen a második gól, a kegyelemdöfést a 83. percben beálló, sérüléssel bajlódó Sergio Agüero adta meg a „szarkáknak". Az argentin elhúzta a labdát Coloccini mellett, ballal lőtt, a lökete levágódott, de a visszapattanónál már nem hibázott (0–2), beállítva a végeredményt.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
1. forduló
Newcastle–Manchester City 0–2 (0–1)

Newcastle, St James' Park. V: Atkinson
NEWCASTLE: Krul – Janmaat, Williamson, Coloccini, Dummet – Anita (Obertan, 63.), Colback – Sissoko, Cabella, Gouffran (Aarons, 75.) – Riviere (Ayoze, 84.). Menedzser: Alan Pardew
MANCHESTER CITY: Hart – Clichy, Demichelis, Kompany, Kolarov – Fernando, Y. Touré – Nasri (Milner, 78.), Jovetics (Fernandinho, 73.), D. Silva – Dzeko (Agüero, 83.). Menedzser: Manuel Pellegrini
Gólszerző: David Silva (38.), Agüero (90.)

AZ ÁLLÁS
1. Manchester City112–0+23
2. Swansea112–1+13
2. Liverpool112–1+13
2. Arsenal112–1+13
5. Tottenham111–0+13
5. Hull City111–0+13
5. Aston Villa111–0+13
8. West Bromwich Albion112–20 1
8. Sunderland112–20 1
8. Leicester City112–20 1
8. Everton112–20 1
12. Chelsea00–00 0
12. Burnley00–00 0
14. Southampton111–2–10
14. Manchester United111–2–10
14. Crystal Palace111–2–10
17. West Ham110–1–10
17. Stoke City110–1–10
17. Queens Park Rangers110–1–10
20. Newcastle110–2–20

 

PERCRŐL PERCRE

ITT A VÉGE! Nem hajszolta túl magát a City, de így is behúzta a három pontot a Newcastle ellen!

90+2. perc: AGÜERO!!! OTT A MÁSODIK! A csereként beálló Sergio Agüero húzta el a labdát Coloccini mellett, ballal lőtt, a lökete levágódott, a visszapattanónál azonban már nem hibázott, elpasszolta a labdát a kifutó Krul mellett. 0–2

90+2. perc: Sissoko bombázott még a végén, sokat nem is tévedett, de a kaput nem tudta eltalálni, fél méterrel fölé.

90. perc: Négy perc a ráadás.

88. perc: Fernando is besárgult a végére, miután felrúgta Sissokót.

85. perc: A spanyol csatár jól kezdett, kis híján ki is egyenlített, azonban egy manchesteri lábnak még sikerült belekotornia a löketébe.

84. perc: Ayoze is kap pár percet Riviere ballagott le.

83. perc: Csere, egy újabb, Agüero Dzeko helyén.

82. perc: Hartot nem lehet felhúzni ma, Demichelis gurította le a labdát a tizenhatos előterében az angolnak, aki higgadtan kitotyogott, és még azelőtt a mezőnybe bombázott, hogy Riviere odaért volna.

80. perc: Hátul tologatnak a hazaiak, akik továbbra is borzasztóan kilátástalanul futballoznak, jön is néha a füttyszó az álmos passzok után.

78. perc: Nasrinak is megköszönik mára, a helyén Milner. És egy sárga még előtte, Janmaat lépett oda Dzekónak.

76. perc: És közben egy újabb lap, Kompany tartotta fel Colbacket.

75. perc: Aarons is kap egy jó negyedórát, Gouffran mehetett pihenni.

73. perc: Csere a manchesterieknél, Jovetics le, Fernandinho be.

71. perc: Most Dzekót is zavarta a labda, Coloccini szerelt a botladozás után.

69. perc: Jovetics továbbra sem adta fel, küzd, harcol a montenegrói, de egyelőre ezek az akciók csak szabálytalanságokat szülnek.

66. perc: DZEKO MEGINT! A bosnyák támadó egy szép szerelés után fejelt a tizenegyespontról, Krulnak kellett hatalmasat repülnie, hogy kiszedje a léc alól a labdát.

63. perc: Az első csere, Anita helyén Obertan.

61. perc: Dzeko villant, és lépett ki megint a leshatáron, a lövésig is eljutott a bosnyák csatár, Krulnak azonban nem okozott gondot a kiszorított szögből leadott löket.

59. perc: Hart most nagyon rosszul jött ki, de így is „túlélte”, Williamson méterekkel fölé fejelt.

58. perc: Riviere megint a földön, most Kolarov az „elkövető”, ezért is járt a lap.

57. perc: Clichy nem kombinálta túl a dolgot, a sarokból tekert, Krulnak nem is okozott sok gondot.

55. perc: Az előszezonban elképesztően futballozó Jovetics nagyon akar, de nem jön össze semmi ma a montenegróinak.

54. perc: Demichelis vágta fel a cselezgető Cabellát, jár is a sárga.

53. perc: Gouffran vehette le a labdát a szöglet után a lövését azonban sikerült blokkolni, sőt, a lepattanó utáni bombát is.

52. perc: Demichelis játékára nem lehet ma panasz, nagyot sprintelve (igen, az a Demichelis) vágta ki a labdát szögletre az argentin.

51. perc: Egy erőtlen Riviere-fejes, Hart húzza le lazán a labdát.

48. perc: A szünetben sem történt csoda – ritkán látni ilyet, de olyan, mintha máris a lefújást várnák a csapatok…

46. perc: Megkezdődött a második játékrész!

Itt a félidő vége. Láttunk már jobb meccset is, de a Citynél így sem panaszkodhatnak, az állás ugyanis 0–1. Maradjanak velünk, hamarosan folytatjuk!

45. perc: Két perc a ráadás.

44. perc: *Javítás: veszélytelen szabadrúgás.

44. perc: Fernando beszélgetett el a játékvezetővel, és mesélte el neki, hogy „ezek nem azok a droidok”… Persze Atkinsont nem sikerült meggyőzni, *szabadrúgás a City-kapu felé 25 méterről.

41. perc: Azt hihettük volna, hogy a góltól felpörög a meccs – aki ezt gondolta, hatalmasat tévedett. Megy tovább az unalmas tili-toli.

38. perc: EGY VILLANÁS, EGY CITY-GÓL! Dzeko pöccintette oda sarokkal a labdát a második hullámban érkező David Silva elé, aki egyet még tolt a labdán, majd ballal, 12 méterről elgurított Krul lábai között! 0–1

35. perc: Anitát kell ápolni, egy kis gyúrás után valószínűleg vissza is jöhet a középpályás, David Silva azonban nem úszta meg, járt a sárga.

32. perc: A két új szerzemény, Cabella és Riviere játszott össze, utóbbi lőtt, de ez a löket is egy védő hátán kötött ki.

30. perc: Yaya Touré még nem pörgött fel, az elefántcsontparti most nagyon elnézte a támadókat, így a passza csak egy kirúgásra lett jó.

28. perc: És megint a hazaiak támadtak, de hasonló véget ért ez az akció is, Colback botlott meg a labdában.

26. perc: Janmaat unta meg a tologatást a tizenhatos előterében, és emelt középre, bent azonban egyetlen Newcastle-támadó sem akadt – így nehéz lesz.

24. perc: Egy távoli, gyenge kísérlet, Gouffran lőtt két védő szorításában 30 méterről, esélytelen…

22. perc: Demichelis a nagy lendülettől a reklámtáblákon túlra szállt, szerencsére talpra érkezett, már újra üldözi is a labdát.

20. perc: A Szuperkupa-meccshez képest egy teljesen új Cityt láthatunk, szinte hibátlanul védekeznek a vendégek, eddig egyetlen labda sem mehetett be a tizenhatoson belülre.

18. perc: Felállva tapsol minden drukker, újra az ukrajnai áldozatokra emlékeznek.

16. perc: No, Cabella rendbe rakta a sérót, jöhetett is az első lövés, az emelése csak jó 20 centivel tekeredett el Hart kapuja felett.

14. perc: Életveszélyes a City, előbb Nasri bombáját, majd Kolarov lapos passzát kellett kivágnia Krulnak.

A „szarkáknak” nem megy a szezonnyitón, az előző öt szezonban mindössze egy meccset tudott megnyerni az első fordulóban a Newcastle.

12. perc: A másik oldalon Krul sem unatkozik, a nagyot sprintelő Nasri elől kapta le a levegőben a labdát a holland kapus.

10. perc: Hartnak nincsenek gondjai az idegeivel, egy keményen hazatett labdát pörgetett fel az angol kapus.

8. perc: Egyértelmű, a City kezdett jobban, a hazaiak csak a védekezéssel foglalatoskodnak.

5. perc: HOPPÁ! Jovetics ugratta ki Dzekót, aki azonnal, labdakezelés nélkül pöccintett is kapura, Krulnak kellett térddel hárítani!

3. perc: Cabellának sok a gondja, a Newcastle nyári szerzeménye a haját és a mezét igazgatja egyelőre…

Két Newcastle-fanatikusra emlékeztek a találkozó előtt a „szarkák”, John Alder és Liam Sweeney repülőgépét Ukrajna felett találta el egy rakéta. Mindkét drukker életét vesztette.

1. perc: Megkezdődött a találkozó, a City indította útjára a labdát!

A bajnoki címvédő manchesteriek a Szuperkupában váratlanul sima vereséget szenvedtek az Arsenaltól, itt az ideje hát bizonyítani, hogy képesek újra a tabella elején végezni. A feladat nem egyszerű, az ellenfél a Newcastle, ráadásul idegenben lép pályára Manuel Pellegrini csapata.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Newcastle–Manchester City angol bajnoki mérkőzés online közvetítésében!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik