PL: nagy változást tervez a szövetség a Brexit miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.13. 10:59
null
Kyle Walker az egyike annak a három játékosnak, akik angolként stabil kezdők a Manchester Cityben – a címvédőt is rosszul érintheti az FA tervezete (Fotó: AFP)
A The Times brit napilap információi szerint az angol Labdarúgó-szövetség (FA) a Brexitre való reagálásként a jelenlegi 17 helyett 12-re csökkentené a keretbe nevezhető légiósok számát a Premier League-kluboknál.

 

Mint ismert, a Premier League-ben a 25 fős keretben jelenleg 17 légiós szerepelhet, ezt öttel csökkentené a szövetség. A PL 20 klubjából tizenháromnál van jelenleg több mint 12 légiós, így a szabályváltoztatás nagy hatással lenne az angol élvonalbeli bajnokságra. Az FA a héten terjeszti a klubok elé a javaslatát.

Az angol szövetség cserében megkönnyítené a munkavállalási papírok beszerzését az Európai Unión/Európai Gazdasági Térségen kívülről érkező játékosok számára. Ha a klubok nem tudnak megállapodni az FA-vel, a Times szerint a szövetség arra kényszerítheti őket, hogy az EU-s országokból érkező futballistáknak is ugyanazokat a folyamatokat kelljen teljesíteniük a munkavállalási engedélyhez, mint az EU-n kívülieknek.

A Reuters hírügynökség megkereste az FA-t az üggyel kapcsolatban, ám a szövetség nem reagált a kérdésekre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik