PL: „Mourinho egy kedves fazon, feltéve, ha...” – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.30. 15:25
null
Amikor a Dortmund a Real Madriddal találkozott a BL-ben, Klopp örülhetett kettejük közül (Fotó: Reuters)
Jürgen Klopp tömören és tréfásan foglalta össze José Mourinho személyiségét. A két menedzser a hétvégén ellenfélként találkozik a Premier League-ben, a Chelsea és a Liverpool szombaton csap össze a Stamford Bridge-en.

 

Előzetesen óriási ütközetre, kiélezett mérkőzésre van kilátás. Mourinho Chelsea-je csak a 15. helyen áll a PL tabelláján, a portugál mester hetek óta hatalmas nyomás alatt dolgozik, ráadásul csapata a héten a Ligakupából is kiesett a Stoke City ellen elveszített tizenegyespárbaj miatt.

A bajnokságban nem sokkal jobb pozícióban, a kilencedik helyen álló Liverpool már túl van egy edzőváltáson, a frissen kinevezett Jürgen Klopp a héten a Bournemouth ellen megszerezte első győzelmét új klubja élén, többek között a kapuban parádézó Bogdán Ádám teljesítményének köszönhetően.

„Teljes mértékben tisztelem a munkásságát – mondta Klopp udvariasan kollégájáról. – José kedves fickó, feltéve, ha nem újságíró vagy játékvezető vagy” – tette hozzá pikáns humorral a korábbi dortmundi tréner pénteki sajtótájékoztatóján.

„A mérkőzések közben, mindketten temperamentumosak vagyunk, de egyben profik, minden rendben van köztünk.”

„Mikor még Németországban dolgoztam, időként váltottunk néhány sms-t. Tisztelem a munkásságát, tényleg remek fickó.”

Később Klopp kitért a hétvége rangadójára is.

„Ha a múltat tekintjük, ez óriási meccs. Ha a jelent, akkor a kilencedik játszik a tizenötödik ellen. Csupán egy mérkőzés a sok közül, amelyen esélyünk van javítani a jelenlegi helyzetünkön. Nem az a dolgunk, hogy az ellenfél tekintélyén rágódjunk.”

„Nagy meccs lesz, de az elmúlt tizenöt évben rengeteg nagy meccsem volt már. Képesek vagyunk megnyerni, mint bármelyik másik találkozót, ez minden, amire gondolunk most.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik