PL: meglepetés a nyitányon, kikapott a Leicester – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.13. 15:26
null
Vereséggel kezdett a címvédő Leicester City az angol élvonalban (Fotó: AFP)
A Hull City óriási meglepetésre 2–1-re legyőzte a címvédő Leicester Cityt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2016–2017-es szezonjának első mérkőzésén.

Nem várta túl jó előjelekkel a címvédő Leicester City elleni összecsapást a Hull City: a hazaiaknak összesen 13 egészséges játékosuk volt a mérkőzés előtt, ráadásul a klubnak jelenleg nincs menedzsere, a kispadon egyelőre Mike Phelan, a gárda másodedzője ül.

Ennek megfelelően mindenki leírta a Hullt, amely azonban az első játékrészben pont az előzetes elvárások ellenkezőjét mutatta: sokkal többet birtokolta a labdát Claudio Ranieri együttesénél, amely a Schmeichel – Simpson, L. Hernández, Morgan, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, King, Gray – Musa, Vardy tizeneggyel kezdett, és ugyan többet próbálkozott, ám igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, az első félidőben veszélytelen volt ellenfele kapujára.

Nem úgy a Hull, amely az első játékrész hosszabbításában előnybe került, nem is akármilyen góllal! Szögletet adhatott be balról Robert Snodgrass, Curtis Davies kapura fejelte a labdát, Kasper Schmeichel órásit védett, a kipattanó labdát Adama Diomande ollózta be – a jobb felsőbe!

A címvédő így a szünetre sokkban vonulhatott, ám ez nem tartott sokáig, a Leicester ugyanis rögtön a második félidő elején tizenegyeshez jutott. A labda mögé Rijad Mahrez állt, és óriási erővel a jobb sarokba lőtt (1–1).


De vajon valóban tizenegyes volt? A visszajátszásból kiderült, Tom Huddlestone ugyan belerúgott Demarai Graybe, ám a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt.

Nem sokáig örülhetett azonban a címvédő, az 57. percben ugyanis Robert Snodgrass révén ismét megszerezte a vezetést a Hull City, a 28 éves középpályás 15-ről bombázott a kapu bal alsó sarkába (2–1).

A Leicester a folytatásban kapujához szögezte ellenfelét, próbálkozott is tisztességgel, ám Jamie Vardyék nem tudták feltörni a Hull City védelmét, a hazai együttes így óriási meglepetésre 2–1-re legyőzte a címvédőt az angol bajnokság nyitányán.

A DÉLUTÁNI PROGRAM

Az Everton új menedzsere, Ronald Koeman bajnoki bemutatkozó meccsének 5. percében olyasmi történt, ami az előző szezonban egyszer sem: a liverpooli kékek szabadrúgásból szereztek gólt. No nem éppen klasszikusat: Ross Barkley balról a kapu elé kanyarított, a londoni védelem által beadásként értelmezett labdája anélkül pattant Hugo Lloris kapujába, hogy bárki is hozzáért volna.

Barkley az előző három szezonnyitó közül kettőn játszott, és mindkétszer góllal segítette az Evertont – más kérdés, hogy a Tottenham elleni mostani csata vége ugyanúgy döntetlen lett, mint az említett két idénynyitóé (Norwich 2–2, Watford 2–2).

Mert bár az első félidőben az Everton sokpasszos játékkal megérdemelten szerzett előny – a londoniakat Lloris kapus sérülése és cseréje is megzavarta kissé –, a fordulás után jobb volt a Tottenham. A holland AZ Alkmaarból igazolt gólzsák, Vincent Janssen szünetbeli becserélése jót tett a Spursnek, kisvártatva jött is az egyenlítő gól: Kyle Walker beadását Erik Lamela befejelte.

A hajrában elsősorban az Everton kapuját őrző Maarten Stekelenburgon múlt, hogy a vendégek nem vitték el mindhárom pontot.

Koeman korábbi csapata, a Southampton – immár Claude Puel irányításával – a második félidőben harcolta ki a döntetlent Walter Mazzarri Watfordja ellen.

Az újoncok közül a Burnley nagy csatában kikapott a Swansea-tól, a Middlesbrough ellenben pontot szerzett a Stoke ellen. Álvaro Negredo első kapura tartó kísérlete ugyanúgy gólt eredményezett a Boróban, mint néhány évvel ezelőtt a Manchester Cityben. A második félidőben aztán jött a válasz: Xherdan Shaqiri szabadrúgásból átlőtte a sorfalat, Victor Valdés nem védhetett. S ha már szabadrúgásgólok és átoktörés: a Stoke még az Evertonnál is régebben, 2013 októbere óta várt ilyen találatra.

A Crystal Palace és a West Brom a legutóbbi helyezésüknek (15., 14.) megfelelően szoros meccset vívott egymással, a hajrában José Salomon Rondón fejese döntött a vendégek javára.

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ

Hull City–Leicester City
2–1 (Diomande 45+1., Snodgrass 57., ill. Mahrez 47. – 11-esből)
Everton–Tottenham Hotspur 1–1
(Barkley 5., ill. Lamela 60.)
Burnley–Swansea City 0–1
(Fer 83.)
Crystal Palace–West Bromwich Albion 0–1 (Rondón 74.)
Middlesbrough–Stoke City 1–1 (Negredo 11., ill. Shaqiri 67.)
Southampton–Watford 1–1 (Redmond 58., ill. Capoue 9.)

Az esti mérkőzésen
Manchester City–Sunderland 2–1 (Agüero 4. – 11-esből, McNair 87. – öngól, ill. Defoe 71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik