PL: az MU korábbi játékosa segítette győzelemhez a Cityt

Vágólapra másolva!
2016.08.13. 20:22
null
Paddy McNair öngólja döntött (Fotó: Action Images)
A Premier League első fordulójában, Pep Guardiola első angol bajnoki mérkőzésén a Manchester City hazai pályán 2–1-re legyőzte a Sunderlandet. A győztes gól a 87. percben született, amikor a Manchester United korábbi játékosa, Paddy McNair talált a saját kapujába, három perccel azt követően, hogy beállt az egyenlítő találatot jegyző Jermain Defoe helyére.

Mindössze négy percet kellett várni a Guardiola-féle Manchester City első góljára tétmérkőzésen: Raheem Sterling verte át egy szép csellel Patrick van Aanholtot a tizenhatoson belül, aki elkaszálta az angol válogatott szélsőt, Robert Madley játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Sergio Agüero végezte el, az argentin támadó magabiztosan lőtt a jobb sarokba. Vito Mannone jó irányba vetődött, de nem tudott hárítani (1–0).

A következő találatra egészen a 71. percig várni kellett, akkor viszont meglepetésre nem a hazaiak találtak a kapuba. Jermain Defoe-t ugratták ki szép passzal, aki Bacary Sagnát lerázva, Willy Caballero lábai között higgadtan a kapuba lőtt 12 méterről (1–1). A korábbi angol válogatott támadó immáron 16. angol élvonalbeli idényében szerzett gólt, ennél csak három játékos (Ryan Giggs 21, Paul Scholes 19 és Frank Lampard 18) tudhat jobb mutatót magáénak.

A slusszpoén a végén jött, a 87. percben Paddy McNair saját kapujába juttatta a labdát. Navas jobb oldalról adta be keményen a labdát, amit Mannone még kiütött, balszerencséjére éppen a menteni igyekvő McNair fejére, ahonnan a kapuba került a labda (2–1). David Moyes mindössze három perccel korábban küldte be a korábbi Manchester United-játékost, akinek ez volt a debütálása a „fekete macskáknál”, akárcsak a skót szakembernek. Ironikus, hogy két évvel korábban még mindketten a City riválisának, a Manchester Unitednek a kötelékébe tartoztak…

Pep Guardiola tehát győzelemmel mutatkozott be a Manchester City kispadján, és készülhet a jövő hét szombati, Stoke City elleni bajnokira.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ, szombati mérkőzések

Manchester City–Sunderland 2–1
(Agüero 4. – 11-esből, McNair 87. – öngól, ill. Defoe 71.)

KORÁBBAN
Hull City–Leicester City 2–1 (Diomande 45+1., Snodgrass 57., ill. Mahrez 47. – 11-esből)
Everton–Tottenham Hotspur 1–1
(Barkley 5., ill. Lamela 60.)
Burnley–Swansea City 0–1
(Fer 83.)
Crystal Palace–West Bromwich Albion 0–1 (Rondón 74.)
Middlesbrough–Stoke City 1–1 (Negredo 11., ill. Shaqiri 67.)
Southampton–Watford 1–1 (Redmond 58., ill. Capoue 9.)

KÉSŐBB
VASÁRNAP

14.30: AFC Bournemouth–Manchester United (Tv: Spíler Tv)
17.00: Arsenal–Liverpool (Tv: Spíler Tv)
HÉTFŐ

21.00: Chelsea–West Ham United (Tv: Spíler Tv)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik