T. I. 2019.09.21 10:32 Frissítve: 2019.09.21 11:40

PL: Liverpoolból meghekkelték a City rendszerét, lebuktak, elsikálták az ügyet – sajtóhír

Úgy tűnik, a Liverpool még 2013-ban feltörte a Manchester City megfigyelői hálózatának számítógépes rendszerét – írja a The Times. Az ügy sosem került bíróság elé, s ezért a nyilvánosságot is elkerülte – eddig –, mivel a City egy privát informatikai vizsgálat után elég bizonyítékkal állt elő, hogy a Liverpoolt peren kívüli megállapodásra tudja sarkallni. A „vörösök” egymillió fontot kényszerültek kifizetni azért cserébe, hogy ne legyen botrány.

Úgy tűnik, a Premier League eddigi legnagyobb hekkerbotrányába keveredett a Liverpool (Fotó: AFP)


A brit lap beszámolója szerint a Manchester City vezetőségének az lett gyanús, hogy 2013-ban több szakemberük is hirtelen a Liverpoolhoz szerződött, köztük a klub jelenlegi sportigazgatója, Michael Edwards. A manchesteri klub ezt követően etikus hekkerek bevonásával vizsgáltatta meg saját számítógépes rendszereit, köztük a megfigyelői hálózat logisztikai hátterét biztosító Scout7 nevű programot és adatbázis. A vizsgálat után kiderült, a rendszerbe több mint százszor léptek be kívülről illetéktelen személyek, a nyomok pedig a Liverpoolhoz vezettek.

A City állítólag emiatt kényszerült hamarabb lezárni 2013 nyarán az akkor még a Sahtarban futballozó Fernandinho, valamint a sevillai Jesús Navas átigazolásáról folyó tárgyalásokat – attól tartva, hogy a megszerzett információk alapján esetleg a Liverpool megpróbálja beelőzni őket.

A két csapat végül peren kívül megegyezett egymással, a Liverpool zokszó nélkül kifizetett egymillió fontot „fájdalomdíjként” a City számára, emellett garanciákat vállalt, hogy nem tesz újabb kísérletet a kémkedésre. Az ügyet ezt követően a szőnyeg alá söpörték, a The Times információi szerint nemhogy a bíróságra, az Angol Labdarúgó-szövetséghez sem feltétlen jutott el.

A cikkben leírtakat egyik csapat sem erősítette meg, ugyanakkor árulkodó, hogy sem a Manchester City, sem a Liverpool nem volt hajlandó megszólalni, mikor a The Times újságírói felvették a kapcsolatot a klubokkal.

A lap szerint ez lehet a Premier League történetének legsúlyosabb hekkerbotránya.

2019.10.20 16:56:12

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Fogott az átok: Klopp most sem nyert az Old Traffordon, nem lett meg sorozatban a 18. bajnoki győzelem.

2019.10.18 22:59:40

Angol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

„Több száz millió szurkolónk él a világban, akik tudni akarják, mit miért teszünk” – interjú a vezérigazgatóval.

2019.10.06 14:35:11

Angol labdarúgás H. D.

Ole Gunnar Solskjaer csapata sorozatban a 11. idegenbeli tétmérkőzésén maradt nyeretlen.

2019.10.05 15:47:41

Angol labdarúgás M. G.

Brendan Rodgers Leicestere nagyon közel állt ahhoz, hogy megszakítsa a listavezető győzelmi szériáját.

2019.09.30 20:41:02

Angol labdarúgás M. G.

A hétfő esti rangadó pocsék első és szórakoztató második félidőt hozott, a döntetlen alighanem igazságos.