PL: leicesteri mesterhármas – Vardy újabb díjat gyűjtött be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.13. 14:29
null
Jamie Vardy lett a 2015–2016-os PL-idény legjobbja (Fotó: premierleague.com)
Az angol bajnoki címet megszerző Leicester City labdarúgócsapatának csatára, Jamie Vardy lett a 2015–2016-os Premier League-szezon legjobb játékosa, aki így újabb rangos elismerést gyűjtött be.

 

Korábban már több szervezet is megválasztotta a szezon legjobbját, így Rijad Mahrez az Angol Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) díját nyerte el, az angol Sportújságírók Szövetsége (FWA) pedig Jamie Vardyt koronázta meg.

Pénteken az angol élvonal képviselői választottak meg a bajnoki esztendő legjobbját – egy tíz főt tartalmazó listáról. Vardy többek között négy csapattársát (Rijad Mahrezt, N'Golo Kantét, Kasper Schmeichelt és Wes Morgant), három Tottenham-játékost (Harry Kane-t, Dele Allit és Toby Alderweireldet), valamint a West Ham United francia játékosát, Dimitri Payet-t és az Arsenal német középpályását, Mesut Özilt utasította maga mögé.

Vardy 35 találkozó lépett pályára a Premier League aktuális szezonjában, ezeken huszonnégy gólt jegyzett, és nyolc gólpasszt osztott ki. Így az angol válogatott csatár még a gólkirályi címért is versenyben van, hiszen Sergio Agüeróval holtversenyben áll, őket pedig egy góllal Harry Kane előzi meg. Az utolsó fordulóban a Leicester City az előző évad bajnokcsapatához, a Chelsea-hez látogat.

„Csodálatos érzés, hogy ezen a trófeán több legendával is együtt szerepel a nevem. Ez elképesztően nagy elismerés a számomra” – mondta Jamie Vardy.

„Mindenki láthatja, hogy mennyire boldogok az emberek Leicesterben, így én is kizárólag a csapatra koncentrálok” – zárta rövidre a távozását firtató kérdéseket a csatár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik