PL: a játékosoknál a Leicester-támadó az idény legjobbja

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.25. 00:27
null
Rijad Mahrez első afrikaiként lett a Premier League legjobb játékosa (Fotó: Reuters)
Az Angol Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) szerint Rijad Mahrez, az éllovas Leicester City csatára volt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2015–2016-os szezonjának legjobb játékosa.

Rijad Mahrez 34 bajnokin 17 gólt és 11 gólpasszt jegyzett a Premier League mostani idényében, főszerepe van tehát a Leicester álomszerű menetelésében.

A 25 éves algériai csatár Harry Kane-t, Jamie Vardyt, Dimitri Payet-t, Mesut Özilt és N’Golo Kantét utasította maga mögé az év játékosa szavazáson.

Mahrez helikopterrel érkezett a vasárnap esti londoni díjátadóra, miután csapata hazai pályán 4–0-ás győzelmet aratott a Swansea City felett. Az algériai támadó középpályás a vasárnapi mérkőzésen szerezte idénybeli 17. gólját.

„Rendkívül hálás vagyok ezért a díjért, különösen azért, mert a játékosok szavazták meg. A csapattársaim nélkül azonban nem kaphattam volna meg” – mondta a 25 éves játékos.

A francia születésű Mahrez két éve kevesebb mint félmillió fontért igazolt a francia másodosztályú Le Havre-tól Angliába, a Leicester Cityhez. Első afrikaiként és Luis Suárez után mindössze a második nem európaiként nyerte el a címet. Az uruguayi csatár a Liverpool színeiben részesült az elismerésben 2014-ben.

Az év fiatal játékosa Dele Alli, a Tottenham Hotspur angol középpályása lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik