K. T. I. 2020.07.13 16:39 Frissítve: 2020.07.13 16:58

PL: Lampard egy percig sem számolt azzal, hogy megbüntethetik a Cityt

Frank Lampard, a bajnoki rivális Chelsea menedzsere is reagált a hírre, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság helyt adott a Manchester City fellebbezésének, így az Európai Labdarúgó-szövetség korábbi eltiltása nem léphet érvénybe. Mindez azt jelenti, hogy továbbra is csak a labdarúgó Premier League első négy helyén végző csapat vehet részt a Bajnokok Ligája következő kiírásában. A második helyen álló City BL-helye nem száll tovább a mögötte végzőre.

Frank Lampard nem számolt a City esetleges BL-kizárásával (Fotó: AFP)

 

„Soha egy pillanatig sem gondoltunk arra, hogy a Manchester City eltiltása érvénybe lép – idézi Lampardot a goal.com. – Nem akartam, hogy azt gondolja a csapat, hogy az ötödik hely is elég lehet, hogy biztonságban vagyunk és belefér, hogy kicsit hátradőljünk. Most a mi kezünkben van a sorsunk, ha nyerni tudjuk a meccseinket, ott lehetünk a Bajnokok Ligája következő kiírásában is. Nem lett volna szerencsés abban reménykedni, hogy lesz egy extra hely, hogy az ötödik helyezett indulhat majd.”

A Chelsea jelenleg az angol bajnokság harmadik helyén áll, ugyanakkor a Leicester Cityvel szemben egy, a Manchester Uniteddel szemben csupán két pont az előnye. Utóbbi ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott, így meg is előzheti, ha hétfő este legyőzi a Southamptont.

„Az igazi nyomást mindig is a Bajnokok Ligája-indulás megszerzése jelentette. A City helyzete most már tisztázódott, a feladat is tiszta. A legjobb négyben kell végeznünk. Jelenleg jó a pozícióink, és továbbra is küzdeni fogunk azért, hogy az idény végén is az első négyben legyünk” – tette hozzá a korábbi kiváló középpályás.

Mint ismert, az UEFA februárban – a 2012 és 2016 közötti időszakban tapasztalt pénzügyi szabálytalanságok miatt – úgy határozott, hogy 30 millió eurós büntetés mellett a 2020–2021-es és a 2021–2022-es nemzetközi klubszezonból száműzi a Cityt. A pénzügyi fair play alapja az, hogy egyik egyesület sem költhet többet, mint amennyi a bevétele, a manchesteri klub ráadásul ennek a szabálynak a megsértése mellett nem működött együtt a kivizsgálás során. Az angol klub nem sokkal a döntés után jelezte, él a fellebbezés jogával, és a CAS-hoz fordult.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság júniusban videokonferencia keretében tárgyalta meg a Manchester City ügyét, az ítéletet júliusra ígérte. Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere a döntést megelőzően bizakodóan nyilatkozott, remélve, hogy a CAS engedélyezi a klub Bajnokok Ligája-indulását.

A CAS hétfőn ítéletet hirdetett: helyt adott a Manchester City fellebbezésének, így az ott lehet a Bajnokok Ligájában a következő két évadban is, viszont 10 millió eurós pénzbüntetést kell fizetnie – az UEFA által kiszabott 30 millió eurós büntetést harmadára redukálták. A Manchester City már ki is harcolta a Bajnokok Ligájában való indulást a 2020–2021-es idényre.

2020.08.04 20:30:27

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A rájátszás döntőjében a Premier League és közel 200 millió euró volt a tét, Joe Bryan duplája döntött a Brentford ellen.

2020.07.30 11:46:59

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Képes Sport összevetette a két bajnokcsapatot. Van egyáltalán bármi olyan, amiben jobb volt a 30 évvel ezelőtti?

2020.08.01 14:21:05

Angol labdarúgás K. T. I.

Az 5. percben még a Chelsea szerzett vezetést, aztán két alapemberét, s végül a meccset is elvesztette.

2020.07.30 16:24:36

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A 28 éves támadó egy találattal ugyan, de lemaradt a gólkirályi címről – és így is óriási meglepetést okozott.

2020.07.30 14:51:44

Angol labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

Ferguson négy éve gyémántként írta le • Sosem látott európai góltermés • Van Persie-t is magára emlékezteti.