PL: Kissé szerencsések voltunk, hogy mi szereztünk vezetést – Solskjaer

Vágólapra másolva!
2019.08.12. 10:07
null
A Chelsea elpuskázta a helyzeteit, az MU viszont könyörtelen volt (Fotó: AFP)
Bár jól kezdett a Chelsea a Manchester United elleni idénynyitón, a „vörös ördögök” szerezték meg a vezetést Kurt Zouma hibája után, majd a második félidőben átgázoltak Frank Lampard csapatán, és 4–0-ra kiütötték a londoniakat. Íme, így látták a rangadót a főszereplők!

 

„Nagyszerűen beilleszkedtek a csapatba – dicsérte meg az új játékosokat Ole Gunnar Solskjaer. – Harry Maguire mindössze három vagy négy alkalommal edzett a csapattal, ám így is igazi profiként teljesített. Pontosan azt hozta, amiért szerződtettük, a jelenléte, a higgadtsága, a labdabirtoklásnál belőle áradó nyugalom mind tökéletesen tükrözi. Beszéltem már vele arról, hogyan akarunk játszani, s ez csak egyre jobb lesz a jövőben. Fontos, hogy legyenek igazi vezérek hátul, mint ő, David de Gea vagy Victor Lindelöf.”

A Manchester United elsősorban a kapu előtti kíméletlenségének köszönhette az elsöprő sikert, a hazaiak a több nagy lehetőséget elpuskázó Chelsea-vel ellentétben szinte az összes nagyobb lehetőségükből betaláltak.

„Kissé szerencsések voltunk, hogy mi szereztünk vezetést, a Chelsea előtt is adódtak helyzetek. A szünetben aztán sikerült megnyugodnunk, és a második félidőben már jól védekeztünk, miközben veszélyes kontrákat vezettünk.”

„A srácok keményen dolgoztak, de ez még mindig csak az út eleje, folytatni kell a munkát. Megvan, hogyan szeretnénk futballozni, most ezen kell dolgoznunk. Kockáztattunk, de enélkül nincs jutalom, ezt fel kellett, illetve kell vállalnunk.”

HAZAI ERŐD

♦ Ole Gunnar Solskjaer kezdőcsapatának átlagéletkora 24 év és 227 nap volt, a mostani nyitó fordulóban ez volt a legfiatalabb tizenegy.

♦ A Manchester United még sohasem vesztett PL-mérkőzést az Old Traffordon, amikor előnnyel vonulhatott a szünetre. Az egészen elképesztő mérleg: 279 mérkőzésen 263 győzelem és 16 döntetlen.

♦ 2000. szeptember 30. óta először fordult elő, hogy a Chelsea a kiesőzónában fejezi be az adott fordulót a Premier League-ben.

♦ Danny Blanchflower óta nem debütált senki a Chelsea kispadján ilyen súlyos vereséggel: az északír tréner 1978 decemberében 7–2-es vereséget szenvedett a londoniakkal a Middlesbrough vendégeként.

Kollégájával ellentétben nem volt oka az örömre Frank Lampardnak, aki jobb vezetőedzői debütálást is el tudott volna képzelni magának a Premier League-ben.

„Nyíltan kimondom, a sérültjeinkkel, valamint a ténnyel, hogy nem tudtunk játékosokat igazolni, elképesztően sok munka vár ránk. Tanulnunk kell az ilyen pofonokból, és gyorsan javítani utánuk. Híján vagyunk a válogatott és klasszis játékosoknak, de nem akarok kifogásokat keresni. A ma látott csapat egyértelműen versenyképes volt a mérkőzés bizonyos szakaszaiban, ám elkövettünk négy hibát, ők pedig könyörtelenül kihasználták ezeket. A játék sok elemében tetszett, amit láttam, de voltak mellette végzetesnek bizonyuló hibák.”

A Chelsea korábbi kiváló középpályása a kezdőcsapatban adott lehetőséget Rammy Abrahamnek és Mason Mountnak, miközben olyan futballisták ültek a padon, mint Marcos Alonso, N’Golo Kanté vagy Olivier Giroud.

„Nem rángathatok ki senkit az orvosi szobából, hogy játsszon, legyen tapasztalt vagy sem. Ezt a csapatot küldtem a pályára, és negyvenöt, talán hatvan percig egyértelműen mi voltunk a jobbak.”

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Manchester United–Chelsea 4–0 (Rashford 18., 67. – az elsőt 11-esből, Martial 65., D. James 81.)
Leicester City–Wolverhampton Wanderers 0–0
Newcastle United–Arsenal 0–1 (Aubameyang 58.)
Liverpool FC–Norwich City 4–1(Hanley 7. – öngól, Szalah 19., Van Dijk 28., Origi 42., ill. Pukki 64.)
West Ham United–Manchester City 0–5(G. Jesus 25., Sterling 51., 75., 91., Agüero 86. – 11-esből)
AFC Bournemouth–Sheffield United 1–1(Mepham 62., ill. Sharp 87.)
Burnley–Southampton 3–0(Barnes 63., 70., Gudmundsson 75.)
Crystal Palace–Everton 0–0
Watford–Brighton & Hove Albion 0–3(Doucouré 28. – öngól, Andone 65., Maupay 77.)
Tottenham Hotspur–Aston Villa 3–1(Ndombele 73., Kane 86., 90., ill. McGinn 9.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik