PL: kinek szólt be Terry a bajnoki cím ünneplése közben? - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.03. 17:57
null
Didier Drogba harmadszor lett bajnok a Chelsea-vel (Fotók: Action Images)
A Premier League 35. fordulójának vasárnapi játéknapján a Chelsea hazai pályán legyőzte a Crystal Palace-t, ezzel fennállása során ötödször megnyerte az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot. Az ünneplés közepette John Terry megragadta az alkalmat, hogy korábbi edzőjét kritizálja. José Mourinho menedzser szerint minden adva volt a bajnoki címhez, míg Eden Hazard nyilatkozatából arra lehet következtetni, a belga klasszisban fel sem vetődött a távozás gondolata.

Mint arról beszámoltunk, John Terry negyedik bajnoki címét ünnepelheti a Chelsea csapatkapitányaként, amivel beállította a Manchester United legendája, Roy Keane csúcsát.



„Korábban egy menedzser azt mondta nekem, már képtelen vagyok hetente kétszer pályára lépni. Mindenki tudja, kiről van szó, nem mondok nevet. Most bebizonyítottam, hogy nem volt igaza, sőt, mindenkinek üzentem, aki engem kritizált. Nagyszerűen érzem magam, és láthatják, még mindig képes vagyok harcolni” – mondta John Terry a Sky Sports kamerái előtt.

Roman Abramovics és kisfia
Roman Abramovics és kisfia

Bár az angol legenda nevet nem mondott, szinte biztos, hogy Rafa Benítezre gondolt, aki 2012 novembere és 2013 májusa között vezette a Chelsea-t, és nem ápolt túl jó viszonyt Terryvel.

„Boldog, büszke és fáradt vagyok, szükségem van a pihenésre. Ha visszatekintünk a szezonra, láthatjuk, hogy megérdemelten lettünk bajnokok. Az előző idényben felépítettük a csapatot. A csapaton belüli összhanggal és a hozzáállással sem volt gond ebben a szezonban, míg az új játékosok új impulzusokat hoztak. Meccsről meccsre éreztem, hogy a csapat egyre erősebb, a mentalitásunk a kulcsfontosságú pillanatokban mindig rendben volt. Minden adva volt, hogy megnyerjük a világ legkeményebb bajnokságát. A lefújás után át tudtam ölelni a családtagjaimat, akik a kispad mögött ültek” – mondta José Mourinho, a Chelsea menedzsere.

„Ez a legújabb címem, de tudjuk, hogy a jövőben nagyon nehéz feladatok elé nézünk, mert a többi csapat még erősebb lesz. Anglia nem a legideálisabb hely ahhoz, hogy egyeduralkodóvá és dominánssá válj” – tette hozzá a portugál szakember.

„Mindig is a Chelsea volt a legfontosabb klub számomra. Csodálatos érzés, hogy már harmadszor lehetek bajnok a szurkolóink előtt. Hogy mi a következő lépés? Ünneplés és pihenés” – mondta Didier Drogba, a Chelsea ikonja.

Bajnokcsapat
Bajnokcsapat

„Megérdemelten lettünk bajnokok. Mourinho rengeteg impulzust ad nekem, a pályán a legjobbamat tudom nyújtani. A csapatnak szüksége van rám, a társak kedvelnek engem. Azért vagyok itt, hogy gólokat szerezzek, ebben a szezonban minden játékos remek munkát végzett” – vélekedett az idény legjobbjának megválasztott, és a Crystal Palace elleni meccset eldöntő Eden Hazard.

A bajnoki cím bebiztosítása után a Chelsea megváltoztatta Twitter-fiókjának nevét, amely most már a Champions nevet viseli.

A Chelsea Twitter-csatornája mától a Champions nevet viseli.
A Chelsea Twitter-csatornája mától a Champions nevet viseli.

ÍGY ÜNNEPELTÉK A BAJNOKI CÍMET A CHELSEA JÁTÉKOSAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik